Χαράς Ευαγγέλια - του Γιάννη Παρασκευά

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-Επί τέλους, τώρα είμαι απόλυτα βέβαιος πως αυτή η χώρα θα ορθοποδήσει, θα βρεί τον δρόμο της προόδου και της ευημερίας, οδηγός, αναμορφωτής, οραματιστής και ρεαλιστής, πολιτικά οξύνους, επιστημονικά καταρτισμένος, με πλήθος περγαμηνές οικογενειακές και προσωπικές, αυτός πράγματι είναι Πρωθυπουργός, ένας και μοναδικός, Μητσοτάκης ο νεώτερος.

Η μια μου έκπληξη διαδέχεται την άλλη, το έλεγε και το εννοούσε, σαν κακόπιστος εγώ δεν τον πίστευα, υπεραμύνονταν της «αριστείας», το έκανε πράξη ο άνθρωπος, για τον σχηματισμό της Κυβέρνησης του διάλεξε ότι το καλύτερο.

Δεν άφησε έξω από την Κυβέρνηση κανένα από «χρυσά παιδιά» των ισχυρών οικονομικών παραγόντων της χώρας, ούτε και από τα «χρυσά παιδιά» των Τραπεζών.

Το πίστευε και το πιστεύει, απόλυτα συνεπής σε αυτό, χωρίς τράπεζες πως είναι δυνατόν να ανακάμψει η χώρα, είναι βέβαια άλλου παπά παραμύθι κι ευαγγέλιο, αν καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

«Παράλληλες απώλειες», θα μας πει ο κ. Πρωθυπουργός, κουβέντα κανένας δεν αρθρώνει για τα λάθη των τραπεζών στα τελευταία είκοσι χρόνια, κανένας δεν λέει κουβέντα για το γεγονός πως με την πολιτική τους αλυσόδεσαν τόσους και τόσους, κανένας δεν ομολογεί ευθαρσώς και τιμίως πως όλα όσα μας δάνεισαν οι Ευρωπαίοι φίλοι μας πήγαν στις Τράπεζες, φράγκο δεν δόθηκε για την πραγματική οικονομία, ας μην τολμήσει να μου πει κάποιος ότι έφταιγε για τον ιδιωτικό δανεισμό ο υπερκαταναλωτισμός, ξεχάσατε όπως φαίνεται τις τραπεζικές διαφημίσεις για εορτοδάνεια, για φτηνές πιστωτικές κάρτες  και άλλα μέχρι να βάλουν στο χέρι όσους πιο πολλούς μπορούσαν.

Φετίχ τα κόκκινα δάνεια, το ποιος φταίει γιατί κάποιοι δανειολήπτες καθυστερούν τις υποχρεώσεις τους, κανέναν δεν απασχόλησε.

Τις χασούρες των τραπεζών τις φορτωθήκαμε όλοι μας, για τις χασούρες των μικροεπενδυτών όλοι οι πολιτικοί βγάζουν τον σκασμό.

«Πολίτης χρεωμένος σε Δημόσιο και Τράπεζες παύει να είναι ελεύθερος πολίτης».

Στο πίτσι φυτίλι, τους έπιασε όλους στον ύπνο, ο κ.Πρωθυπουργος, με διάφορες τροπολογίες ψηφισμένες νύκτα έκλεισε διάφορους ανοιχτούς λογαριασμούς.

Έχουν πολύ πλάκα τα διάφορα παπαγαλάκια, αυξήσεις στις συντάξεις γράφουν, μείωση του ΕΝΦΙΑ, μειώσεις φορολογικών συντελεστών, άοκνο τον ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για την μεσαία τάξη και αν έχεις την υπομονή να διαβάσεις παρακάτω, σου ανακατεύεται το στομάχι.

Όλη αυτή η ιστορία μου θυμίζει την παραβολή του άφρονος πλουσίου, πλουσιοπάροχο τραπέζι έστησε, καλά έτρωγαν οι συνδιαιτημόνες, οι υπόλοιποι βολευόντουσαν από τα ψίχουλα που έπεφταν από το τραπέζι.

Όλοι οι μεγαλόσχημοι καλά βολεύονται, μερικοί από εμάς ώρες-ώρες βλέπουμε το τυράκι και δεν στραβονόμαστε την φάκα.

Την αξιοκρατία και την αριστεία πρόβαλε ο Πρωθυπουργός μας, στρατηγοί απόστρατοι στα νοσοκομεία, σύμβουλοι με ποινικό μητρώο, προσωπικοί φίλοι του κ. Μητσοτάκη σε διάφορες καλοπληρωμένες θέσεις, καλά το στήνει το μαγαζί.

Τα έλεγε ο άνθρωπος, η ιδιωτική πρωτοβουλία θα μας σώσει, στόχος μας η αύξηση των επενδύσεων, η αγορά θα καθορίζει την ζωή μας, θα καταπολεμήσουμε τις στρεβλώσεις της διοίκησης, (τότε δεν το έλεγε καθαρά ότι αυτό θα γινόταν σε ότι αφορούσε τους μεγαλόσχημους οικονομικούς παράγοντες και όχι τον κοσμάκη) αυτός τα έλεγε, εμείς χαθήκαμε στην μετάφραση.

Κουβέντα δεν είπε ο άνθρωπος για αυτά που καθημερινά βασανίζουν τον απλό πολίτη, τι θα κάνει συνολικά με την Διοίκηση που είναι ο μεγάλος δυνάστης του πολίτη, τι θα κάνει με τα Νοσοκομεία που πάνε από το κακό στο χειρότερο, το Νόμος και Τάξη είναι αυτό που σήμερα προβάλει.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ακόμα δεν κατάλαβε ότι αυτός θα πληρώσει το μάρμαρο για τις έκνομες συμπεριφορές των Αστυνομικών, οι προσβολές της αξιοπρέπειας των πολιτών σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούνται.

Μεγάλη του επιτυχία ο αντικαπνιστικός νόμος, μόνο αυτός ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να τον επιβάλλει σκούζουν τα παπαγαλάκια, έφερε τον χαφιεδισμό στην ζωή των πολιτών, (θυμηθείτε πότε βασίλευαν οι χαφιέδες στο τόπο μας) κανένας δεν διαφωνεί στην προστασία από το παθητικό κάπνισμα, στον καταστηματάρχη γιατί δεν του δίνεται η δυνατότητα διαμόρφωσης χώρων για καπνιστές, νόμος που δεν εδράζεται στο κοινό αίσθημα δικαίου και καταργεί την ελεύθερη βούληση είναι νόμος παράνομος.

Παραμύθι για μικρά παιδιά ότι ο νόμος έχει παιδευτικό χαρακτήρα, η παίδευση των πολιτών μικρών και μεγάλων, για την δημιουργία πολιτών επιτυγχάνεται μέσα από την λειτουργία των θεσμών.

Ποιους θεσμούς προτείνεις κ. Πρωθυπουργέ, στην διοίκηση, στα σχολεία, στις συλλογικότητες, στον συνδικαλισμό, στον εθελοντισμό και γενικά στην ενεργό συμμετοχή του πολίτη στα κοινά;

Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να μας βοηθήσει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τον μεγαλοϊδεατισμό του Ερντογάν.

Προχειρότητα και έλλειψη πολιτικής διορατικότητας χαρακτηρίζουν όλες τις μέχρι σήμερα κινήσεις της Κυβέρνησης.

Δεν δέχεσαι μια συνάντηση κορυφής σαν αυτή που έγινε προ ημερών, χωρίς προσυμφωνημένα αποτελέσματα και να δίνεις το δικαίωμα στον συνομιλητή σου να σου καταθέτει και να προβάλλει τις ανιστόρητες διεκδικήσεις του κατά πρόσωπο.

Όποιος ελπίζει και περιμένει βοήθεια από τους συμμάχους είναι βαθειά νυχτωμένος, το ομολόγησε εμμέσως πλήν σαφώς ο κ. Δένδιας, μόνο η Γαλλία ψέλλισε κάτι υπέρ μας κι αυτό γιατί έχει οικονομικά συμφέροντα.

Σε Εθνικές κρίσεις με Δεξιές Κυβερνήσεις, κράτα μικρό καλάθι, αυτό διδάσκει η ιστορία.

 

Παρασκευάς Γιάννης

Ρόδος, 10/12/2019

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Ως τον ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλει να αποτίσει η Πολιτεία στο πρόσωπο του Δημήτρη Κρεμαστινού...
Ο Μανώλης Σαββής είναι ο νέος Διευθυντής του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο,...
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ-Πολιτικός χρόνος, αμφίσημη πολυσυζητημένη έννοια, νεολογισμός; επικοινωνιακό...
Η Dodekanisos Seaways γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και προσφέρει 20% Έκπτωση και Δωρεάν...