Χαράλαμπος Κόκκινος: "Η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου στοχοποιεί τους "ήρωες με τις μάσκες" ; Άσχετοι με την ιατρική επιστήμη κατά ...του Παθολόγου  Διευθυντή του  Κέντρου Υγείας Πάτμου!"

"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ρόδος 23/11/20

- "Η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου στοχοποιεί τους "ήρωες με τις μάσκες" ;

Άσχετοι με την ιατρική επιστήμη κατά ...του Παθολόγου  Διευθυντή του 
Κέντρου Υγείας Πάτμου!"


Στις δύσκολες στιγμές που περνά η κοινωνία μας λόγω  της πανδημίας του  covid/19,  θα περίμενε να υπάρχει άμεση  συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων που ασκούν εξουσία και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης αντιμέτωποι  με τον φονικό ιό και συγχρόνως την  ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς τους.
Δυστυχώς μετά τα "παρατράγουδα" της Περιφερειακής Αρχής Ν.Αιγαίου  με τους ιατρικούς συλλόγους της περιοχής μας που διαδραματίστηκαν  στο πρώτο κύμα της πανδημίας, ήρθε η σειρά του  Παθολόγου Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάτμου και Προέδρου των Ιατρών  Λέρου/Πάτμου /Λειψων /Αγαθονησίου  κ. Γιωργου  Τσουκαλά  να βιώσει τη χλεύη και τους αφορισμούς της ηγεσίας της Π.Ν.Α.!

Η αίτια ήταν   διότι "τόλμησε" να εκφράσει  δημόσια την   επιστημονική άποψη του  ο Διευθυντής του Κ.Υ.Πάτμου κ.Τσουκαλάς  για  τα "τεστ αντισωμάτων" που περιείχε η κούτα που παρέλαβε από  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επισήμανε ότι τα τεστ μπορούν να εμφανίζουν παρελθούσα λοίμωξη και ΟΧΙ την επίκαιρη εικόνα της υγείας των πολιτών που επειγει λόγω εξάπλωσης του cοvid/19 και ότι οι τέσσερις (4) στολές ήταν ΜΟΝΟ  μιας χρήσης και συνεπώς ελάχιστα θα βοηθούσαν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.....
Αντί να υπάρξει αλλαγή των τεστ  που το  τεκμηριώνουν επιστημονικά  οι "ήρωες με τις μάσκες"  -οπως είναι και  το λογικό- διαβάσαμε ως απάντηση....  αφορισμούς  -από άσχετους ανθρώπους με την ιατρική επιστήμη- προσκείμενων στην Περιφερειακής Αρχή της Π.Ν.Α....

Είναι θλιβερή η προσπάθεια και η" αρρωστημένη " νοοτροπία της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου υπό τον κ.Χατζημάρκο να προσπαθεί να επιβάλει την άποψη της χωρίς διάθεση σύνθεσης απόψεων!
Επίσης είναι εμφανέστατο  ότι δεν συνεργάστηκαν με τους γιατρούς του Κ.Υ.Πάτμου. Απέστειλαν υγειονομικό υλικό που δεν καλύπτει τις περισσότερες  από τις άμεσες ανάγκες τους και βιάστηκαν να βγάλουν Δελτίο Τύπου και φωτογραφίες!

Όλοι επιθυμούμε (και είναι και ο λόγος που ψηφίζουμε θετικά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν.Αιγαίου τις αντίστοιχες  δράσεις) να" θωρακιστει" το Εθνικό Σύστημα Υγείας στα νησιά μας και να συμβάλει και η Π.Ν.Α.  αφού διαθέτει   "ισχυρό ταμείο" από τους πόρους του Έλληνα φορολογούμενου.
 Με αυτό το σκεπτικό και συλλογιζομενοι την κρισιμότητα της κατάστασης ,τους εκαντοντάδες διασωληνομενους και αυτούς που έφυγαν λόγω της πανδημίας από κοντά μας,   καλούμε την  Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου:

-Να συνεργάζεται -πέραν των διοικήσεων - και με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατα του covid/19, πριν αποστείλει υγειονομικό υλικό ώστε αυτό να είναι χρήσιμο και λειτουργικό και να αξιοποιούνται τα χρήματα που δαπανώνται.

-Να σταματήσει κάθε είδους διένεξη με τους ανθρώπους που χαρακτηρίζονται "ήρωες με τις μάσκες" ,είναι οι ειδικοί και υπηρετούν με αυταπάρνηση και  κάτω από αντίξοες συνθήκες τη δημόσια υγεία στα νησιά μας.

-Να πραγματοποιηθούν διορθωτικές-συμπληρωματικες  ενέργειες στην αποστολή υγειονομικου υλικου στο Κ.Υ.Πάτμου. Εάν γίνεται μια αποστολή , να γίνεται  σωστά, να είναι χρήσιμη  και αποδεκτή από αυτούς που ειναι ειδικοί και γνωρίζουν! 

 -Να   αντιληφθούν το συντομότερο στην Περιφερειακή Αρχή  Ν.Αιγαιου ότι το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα και .....όχι  τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και οι στείρες αντιπαραθέσεις!


Χαράλαμπος Κόκκινος,  
επικεφαλής του Περιφερειακού  Συνδυασμού "Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου"- Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδου-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλιου ΕΝ.Π.Ε.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...