Χαμηλές θερμοκρασίες, θυελλώδεις άνεμοι και χιονόνερο στη Δωδεκάνησο

Κατακόρυφη θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ της Τρίτης, ενώ έως αύριο Τετάρτη ο υδράργυρος θα έχει υποχωρήσει στην Αττική κατά έως και 8 βαθμούς. Δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια στην Αθήνα.

«Η επιδείνωση θα αρχίσει σταδιακά από τα βόρεια της χώρας προς τα νότια με πτώση της θερμοκρασίας που θα φτάσει τους 8 - 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ το κύμα κακοκαιρίας έχει ήδη αρχίσει να πλήττει τη βόρεια Ελλάδα. Οι
άνεμοι θα γίνουν σταδιακά ισχυροί έως και θυελλώδεις που θα φτάσουν το απόγευμα στα 8 μποφόρ ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες μπορεί να αγγίξουν και τα 9 μποφόρ», αναφέρει ο μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Γιάννης Κωλέτσης.
«Στην Αττική θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά από το βράδυ, ενώ χιόνια θα πέσουν και στα βόρεια προάστια», προσθέτει.
Στο έκτακτο δεκλτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ αναφέρεται:
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τρίτη και από το βράδυ στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τρίτη 10/12
Οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στα ανατολικά θα ενισχυθούν βαθμιαία στα 8 -9 μποφόρ και τη νύχτα στα 10 μποφόρ.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας (υψόμετρο στα βόρεια από 400 μέτρα και στα υπόλοιπα από τα 600 μέτρα).

Αύριο Τετάρτη 11/12
Οι βορειοανατολικοί άνεμοι (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) θα πνέουν με ένταση 8 με 10 Μποφόρ.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300 μέτρα) καθώς και στα ορεινά-ημιορεινά των νησιών. Επισημαίνεται ότι στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανώς να είναι ισχυρές.
Κατακόρυφη πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία (6 με 8 βαθμούς).

Την Πέμπτη και την Παρασκευή παρά την εξασθένηση των ανέμων θα παραμείνει τσουχτερό το κρύο και θα σημειώνεται παγετός που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολική και νότια και ιδιαίτερα στην Κρήτη θα συνεχιστούν.


Επιδεινώνεται ο καιρός  από σήμερα και στα Δωδεκάνησα.
Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν  που βαθμιαία θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές με  επιδείνωση από απογευματινές ώρες και  θυελλώδεις βόρειους ανέμους από αύριο στις θάλασσες της περιοχής μας,  ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για χιονόνερο.
Η θερμοκρασία σε πτώση,  8- 12 βαθμούς,  ενώ αύριο Τετάρτη  τις νυχτερινές ώρες μπορεί να αγγίξει και το μηδέν.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...