Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ξηρούς καρπούς - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Υλικά

    1 ποτήρι ελαιόλαδο
    2½ ποτήρια νερό
    1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
    1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
    1 ξυλάκι κανέλας
    1 κουτ. σούπας κανέλα σκόνη
    1 φλούδα από λεμόνι
    1 φλούδα από πορτοκάλι
    1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή
    4 - 5 κουταλιές μέλι
    1 φλιτζάνι σταφίδες, αμύγδαλα και καρύδια
    σουσάμι για πασπάλισμα

 
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο σκεύος ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη κανέλας και τους ξηρούς καρπούς.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας το νερό με την ζάχαρη, το μέλι, το ξύλο κανέλας και τις δύο φλούδες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι.
Ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι, με προσοχή μην πιτσιλιστούμε και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα.
Τοποθετούμε το χαλβά μας σε μια φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Αφού ξεφορμάρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο σουσάμι.
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...