Χαιρετισμός του Δημήτρη Γάκη το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κω

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε,

Κυρίες & κύριοι σύνεδροι!

Ο ποιοτικός τουρισμός, η βιώσιμη ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με το Αρχιπέλαγος. Η τουριστική ανάπτυξη επιβάλει την ολοκληρωμένη και ποιοτική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου των νησιών, μια δυναμική σχέση ανάπτυξης, συμμετοχικότητας και επιχειρηματικότητας.

Κυρίως όμως, αφορά στη στρατηγική για την αποτελεσματική προβολή και την ανάδειξη της σημασίας του τουριστικού προϊόντος των νησιών αλλά και στην ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών στις προκλήσεις που συνεπάγονται οι αναπτυξιακοί στόχοι. Στόχοι, που θα πρέπει να συνδυάζουν την οικονομική ευημερία τοπικών κοινοτήτων, την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

Είμαστε  σίγουροι, ότι τα Δωδεκάνησα, μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις ισχυρές προκλήσεις και ότι το διήμερο φόρουμ στην Κω, θα αποτελέσει μια πλατφόρμα γόνιμης δημιουργίας, ανάπτυξης και προόδου.

Με αυτές τις σκέψεις, εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του αναπτυξιακού συνεδρίου: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας» στην Κω.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...