Χάλκη: Καθαρισμός παραλίας από τους μαθητές του Γυμνασίου Χάλκης

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΗΣ

Είναι πλέον γνωστό ότι λόγω της αλόγιστης ανθρώπινης συμπεριφοράς, τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής γίνονται  απολύτως αισθητά στη ζωή μας και μάλιστα με εξαιρετικά  επώδυνο τρόπο. Ένα από τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας είναι η απόρριψη των απορριμμάτων σε θάλασσες και ακτές, αφού απειλούν τη ζωή των θαλάσσιων οργανισμών, την υγεία των ανθρώπων και υποβαθμίζουν τη θαλάσσια ζωή και το φυσικό περιβάλλον.
Έτσι, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, οι μαθητές-τριες και οι εκπαιδευτικοί του  Γυμνασίου-Λ.Τ. Χάλκης “Σ. Φανουράκης”   συμμετείχαν μαζικά στην περιβαλλοντική δράση  “Παίρνω μέρος, γίνομαι η λύση” που οργάνωσε η HELMEPA  και αποτελεί μια παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του Περιβάλλοντος. Η δράση πραγματοποιήθηκε με τον καθαρισμό της παραλίας “Καλό Πηγάδι” στον Πόνταμο Χάλκης σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου) και τη συμπαράσταση του Δήμου Χάλκης.

Με τη συμβολική  συμμετοχή  των μαθητών-τριών καταγράφηκαν σε ειδικά δελτία τα είδη και η ποσότητα των απορριμμάτων που περισυλλέχθηκαν συμβάλλοντάς στη βελτίωση της επιστημονικής γνώσης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σημαντικοί στόχοι που επιτυγχάνονται μέσα απο τέτοιες δράσεις είναι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης,  η προώθηση του εθελοντισμού, η ενημέρωση, η συνεργασία, η ανάπτυξη  κριτικής σκέψης και εν τέλει, η ανάληψη  πρωτοβουλίας  σε ένα θέμα που  αφορά το κοινό μας μέλλον.   

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...
16 Μαΐου 2023   ΘΕΜΑ:  «Συγκέντρωση-Σταθμός. Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στην...
Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...