Φώτης Χατζηδιάκος: Κάποιοι έκτισαν καριέρες πατώντας πάνω σε μια τραγωδία – Το μυαλό μας παραμένει στους συμπολίτες μας που έχασαν την ζωή τους

Φώτης Χατζηδιάκος: Κάποιοι έκτισαν καριέρες πατώντας πάνω σε μια τραγωδία – Το μυαλό μας παραμένει στους συμπολίτες μας που έχασαν την ζωή τους

- «Ηταν  μια μεγάλη δοκιμασία η εικοσαήμερη δικαστική διαδικασία που καθίσαμε στο εδώλιο του κατηγορούμενοι , είχαμε όπως πάντα στη μνήμη μας του τέσσερις συμπολίτες μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους. Ο κ. Χατζηδιάκος μίλησε σήμερα για «κάποιους που έκτισαν καριέρες πάνω στην ανθρώπινη τραγωδία». Η εισαγγελική  πρόταση και η τελική απόφαση του δικαστηρίου δίνουν την απάντηση σε όσους προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν ένα ανθρώπινο δράμα, σημείωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο τέως δήμαρχος Ρόδου και τέως αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος που με την τελευταία ιδιότητα του βρέθηκε κατηγορούμενος με διώξεις κακουργηματικές σε βάρος του όπος και ο τέως περιφερειάρχης Γιάννης Mαχαιρίδης και ο τέως δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς.

Ο κ.Χατζηδιάκος μίλησε για την άσκηση μιας στρεβλής ποινικής δίωξης με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος  σε βάρος Μαχαιρίδη και  Κουσουρνά.  Ο ίδιος συμπεριελήφθη ως κατηγορούμενος πέντε χρόνια μετά….

«Εκτός από την πρώτη διάσταση, την ανθρώπινη υπάρχει και η άλλη διάσταση που την ανέδειξε η κυρία Εισαγγελέας κατά την αγόρευση της, οτι δηλαδή σε τέτοιες περιπτώσεις ασκούνται ποινικές διώξεις κάτω από την πίεση των ΜΜΕ και της δικαιολογημένης αγανάκτησης της κοινής γνώμης. Και οι διώξεις ασκούνται συνήθως  σε δήμαρχο, περιφερειάρχη  και στην δική μας περίπτωση έμεινε απέξω ο κρατικός μηχανισμός που και αυτός συμμετέχει με τις αρμοδιότητες που έχει,οπως το κλείσιμο της ιρλανδικής διάβασης στην Κρεμαστή. Αναδείχτηκε με στοιχεία επίσης γιατί δεν είχε κατασκευαστεί νέα γέφυρα. Γιατί δεν δινόταν χρηματοδοτήσεις και όταν δόθηκαν ήρθε ξαφνικά ο τότε υπουργός κ.Λιάπης και τις πήρε πίσω στο υπουργείο».

Να σημειωθεί ότι κατά της χθεσινής απόφασης δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση επειδή η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη 7-0 και η εισαγγελική πρόταση ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με την απόφαση.

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Σε συνέντευξη του προς το Verena.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαίος Καλοπήτας που κατέρχεται...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...