Φώτης Χατζηδιάκος: Η απόρριψη της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για επέκταση του ταμείου ανεργίας, διώχνει τους εργαζόμενους από τον τουρισμό

Φώτης Χατζηδιάκος: «Η απόρριψη της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για επέκταση του ταμείου ανεργίας, διώχνει τους εργαζόμενους από τα τουριστικά επαγγέλματα. Χωρίς ξενοδοχουπάλληλους δεν έρχονται τα ρεκόρ στον τουρισμό, ούτε μπορούν να λειτουργήσουν ξενοδοχειακές μονάδες».

-  «Το ΠΑΣΟΚ Κινάλ στηρίζει τους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο κλάδο του τουρισμού. Τα πολυδιαφημιζόμενα ρεκόρ στον τουρισμό οφείλονται στους εργαζόμενους, αφού χωρίς αυτούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες», δήλωσε σήμερα από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος συμμετείχε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.

 Μετά την πεισματική άρνηση της Κυβέρνησης, να απορρίψει την τεκμηριωμένη πρόταση που κατάθεσε ως τροπολογία στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογεγραμμένη απο 26 βουλευτές, για επέκταση της χρονικής διάρκειας του ταμείου ανεργίας, οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο, καλούνται να ζήσουν χωρίς εισόδημα από τον τρέχοντα μήνα και μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο που αναμένεται να πληρωθούν μετά την επαναπρόσληψή τους.

 Σε όλα αυτά προστίθενται οι προσπάθειες της εργοδοσίας του τουριστικού κλάδου, για μαζική εισροή εργαζομένων από τρίτες χώρες, για να καλύψουν τα κενά που αναμένεται να δημιουργηθούν. Παρόλα αυτά ο κλάδος των εργαζομένων, δεν εναντιώνονται στην χώρα προέλευσης, αλλά στους όρους απασχόλησης με τους οποίους θα δουλέψουν στην Ελλάδα. Η καθυστέρηση επέκτασης της συλλογικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει ως συνέπεια την περαιτέρω συμπίεση των αποδοχών, για όλους τους εργαζομένους στον τουρισμό, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ειδικότητας.

 Η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη στην οικονομία, επιβάλλει την επαναφορά του ταμείου ανεργίας στο προ μνημονίων εποχής, στην κήρυξη γενικά Υποχρεωτικών των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την επαναφορά του εφάπαξ στην εικοσαετία και την αναβάθμιση των σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης. Τέλος επιβάλλεται η καθιέρωση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και η λειτουργία στην Ρόδο τμήματος τεχνικής επιθεώρησης.

 Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει την ανάγκη να επιλυθούν άμεσα τα θέματα αυτά, προκειμένου να παραμείνουν στον εργασιακό τους χώρο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και να μην ενταθεί το πρόβλημα των κενών θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές μονάδες. Όμως η κυβέρνηση κωφεύει και επιδίδεται στην γνωστή επιδοματική της πολιτική, ενισχύοντας παράλληλα τα συμφέροντα των ισχυρών.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...