Φώτης Χατζηδιάκος απο Σύμη: Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου

Στις 8 Μαΐου 1945 υπεγράφη στη Σύμη το πρωτόκολλο παράδοσης των Γερμανών στους Συμμάχους και σημαδεύεται η αρχή του τέλους για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου ύστερα από σκλαβιά 600 και πλέον χρόνων. 

 Σήμερα  78 χρόνια μετά την 8η Μαΐου 1945 τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των Ελλήνων στρατιωτών και των στρατιωτών των συμμαχικών δυνάμεων για την συμβολή τους στην απελευθέρωση της Δωδεκανήσου.

 Ταυτόχρονα την 9η Μαϊου τιμούμε την ειρήνη και την ενότητα των λαών της Ευρώπης, καθώς αυτή την ημέρα , του έτους 1945 συνθηκολόγησε άνευ όρων η ναζιστική Γερμανία και τελείωσε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, με την ελπίδα, ότι θα κυριαρχούσε η ειρήνη, η δημοκρατία και η ελευθερία.

  Από τότε η Ευρώπη κατάφερε να ζήσει χωρίς πόλεμο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022, που ξέσπασε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατες εμπλοκές στις διεθνείς πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις, που έχουν μετατραπεί σε ρήξεις.

Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της έχουν καταδικάσει απερίφραστα τον επιθετικό αυτό πόλεμο της Ρωσίας και έχουν εκφράσει την αταλάντευτη υποστήριξή τους προς την Ουκρανία.

   Η χώρα μας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων θέτει ως προτεραιότητα  την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας, σεβόμενη τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και οικοδομώντας γέφυρες συνεργασίας και διαλόγου με όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Μεγάλωσα μέσα στην αγάπη των ζώων και κυρίως των σκύλων, που υπήρξαν συντροφιά μου σε πολύ δύσκολα...
O γνωστός Ροδίτης ορθοπεδικός Μανώλης Σαρικάς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Αρχή...
Σε συνέντευξη του προς το Verena.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαίος Καλοπήτας που κατέρχεται...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...