Φώτης Χατζηδιάκος: «Ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο δεν ζήτησε συγνώμη, αλλά δεν έπεισε κανένα. Τελικά ποιος κυβερνά αυτόν τον το τόπο;»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- «Ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο δεν ζήτησε συγνώμη, αλλά δεν έπεισε κανένα. Τελικά ποιος κυβερνά αυτόν τον το τόπο;»

 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και κανένας αντίλογος ότι η παράνομη παρακολούθηση συνομιλιών (υποκλοπών) παραβιάζει όχι μόνο την προσωπική σφαίρα του απορρήτου της προσωπικότητας, αλλά όταν πρόκειται για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων, συνταράσσει τα θεμέλια των δημοκρατικών θεσμών.

Η υπόθεση παράνομης παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ν.Ανδρουλάκη με τον «οψιγενή ισχυρισμό» της δήθεν «νόμιμης επισύνδεσης», δεν πείθει κανένα για τις «αγαθές προθέσεις» της Ε.Υ.Π., αλλά αντίθετα αναδεικνύει το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει στη χώρα μας.

Είναι αδιανόητο να παρακολουθείται το τηλέφωνο ευρωβουλευτή και αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας και να ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν το γνώριζε και δεν είχε καμία ενημέρωση από τον επικεφαλής της Ε.Υ.Π., που διόρισε ο ίδιος και υπάγεται απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο, με δικό του νόμο!!!.

Όμως αν δεχθούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης και ο Γ.Γραμματέας του Πρωθυπουργικού γραφείου αγνοούσαν τις παράνομες ενέργειες του επικεφαλής της Ε.Υ.Π., τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά και η εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, δεν είναι πλέον απειλούμενη, αλλά υπαρκτή.

Τέτοιες επικίνδυνες πρακτικές παραβίασης των ατομικών ελευθεριών, είναι συνηθισμένες, στα χρόνια διακυβέρνησης της συντηρητικής παράταξης και έχουν προκαλέσει πολλά δεινά στον τόπο, με την γιγάντωση του παρακράτους. Στην εποχή μας δεν θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε να ξανακουστεί η φράση: «Τελικά ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;»

Δεν αμφισβητεί κανένας την σπουδαιότητα και την σημασία της σωστής λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για λόγους εθνικής ασφαλείας και την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, όμως η χρησιμοποίηση της Ε.Υ.Π. από το Πρωθυπουργικό γραφείο για να παρακολουθεί τις κινήσεις των πολιτικών του αντιπάλων είναι επικίνδυνη και ακραία εκτροπή των δημοκρατικών θεσμών.

Δυστυχώς, ο κ. Πρωθυπουργός με την δημόσια δήλωσή του, όχι μόνο δεν ζήτησε συγνώμη, αλλά δεν έπεισε κανένα ότι δεν είναι ο ίδιος «πίσω» από τις παράνομες παρακολουθήσεις του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του ανιψιού του πρωθυπουργού (Γ.Γ.) και του επικεφαλής της Ε.Υ.Π. αποτελεί τον εύσχημο τρόπο για να μετατεθούν οι μεγάλες προσωπικές ευθύνες του πρωθυπουργού στα εξιλαστήρια θύματα του.

Άλλωστε η «αγία οικογένεια» έχει πλούσια εμπειρία στις υποκλοπές, αν ανατρέξουμε στις παρακολουθήσεις των συνομιλιών του Ανδρέα Παπανδρέου από τους «περιβόητους μαυρίκηδες». Όμως οι εποχές αυτές πέρασαν ανεπιστρεπτί και οι πολίτες αυτής της χώρας θα δώσουν σύντομα την απάντηση τους.

 

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

τ. δήμαρχος Ρόδου

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για...
Όταν η θεά Τύχη σε φέρνει να συναντάς την Πανσέληνο του Αυγούστου αποχαιρετώντας μας   από τον...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...