Φόρμουλα για λειτουργία φαρμακείου στο Καστελόριζο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την σημερινή επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ στην Περιφέρεια ακολούθησε συνάντηση του Aντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκου με τον Δήμαρχο Μεγίστης κ. Γεώργιο Αχλαδιώτη, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Νικόλαο Φουτούλη και κ. Γεώργιο Παυλίδη, για την λειτουργία του φαρμακείου στο Καστελόριζο με δαπάνες και ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου με οπλίτη φαρμακοποιό μετά και τη σύμφωνη γνώμη του αρχηγού του ΓΕΣ.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία κατόπιν έκδοσης κοινής υπουργικής απόφασης μπορεί να ιδρυθεί στα μικρά νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές που στερούνται φαρμακείου, με ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου και οπλίτη φαρμακοποιό.

Μετά την λήψη απόφασης στη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρόδου και τις διευκρινήσεις που έδωσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρόδου κ. Φουτούλης για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας φαρμακείου στο Καστελόριζο, ο Αντιπεριφερειάρχης σε συνεργασία με τον υποδιοικητής της Β’ ΔΥΠΕ κ. Χαράλαμπο Πλάτση, ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει άμεσα το αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία για την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, η οποία θα αποτελέσει οδηγό και για άλλα νησιά και απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν λειτουργούν φαρμακεία.

Στο τέλος της συνάντησης ο Aντιπεριφερειάρχης εξήρε την πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρόδου να στηρίξει το Καστελόριζο και άλλα νησιά του νομού που στερούνται φαρμακείων, αφού η λειτουργία αυτών γίνεται με δαπάνες του διανεμητικού λογαριασμού του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρόδου, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για τα μέλη του, δεδομένου ότι τυχόν έσοδα από την λειτουργία των φαρμακείων διατίθενται για κοινωνικούς σκοπούς.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...