ΦΩΤΟ-Δημήτρης Καιρίδης, Υπουργος Μεταναστευτικής Πολιτικής απο τη Ρόδο: Διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο το μεταναστευτικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, στη Ρόδο

 

Ο Υπουργός Mετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, βρέθηκε σήμερα στη Ρόδο συμμετέχοντας σε κυβερνητικό κλιμάκιoμαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Παππά και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάνο Λογοθέτη.

Ως γνωστόν, στην διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με τη διαχείριση των παράτυπων μεταναστών που είχαν φτάσει στη Ρόδο όλο το προηγούμενο διάστημα.

Με συνεχείς μεταγωγές από την Ελληνική Αστυνομία, ο πληθυσμός αυτός μεταφέρθηκε σε δομές καταγραφής και φιλοξενίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και έτσι το πρόβλημα επιλύθηκε. 

Σήμερα, όπως διαπιστώθηκε και από την επιτόπια αυτοψία, επικρατεί ευταξία στους δημόσιους χώρους και στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επικοινωνία με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας που έχει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, στα γραφεία της Περιφέρειας, αλλά και με την ηγεσία των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών του Νοτίου Αιγαίου στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρόδου.

Ο Υπουργός, κ. Δημήτρης Καιρίδης, επισκέφθηκε και το Γραφείο Ασύλου του Υπουργείου στη Ρόδο και συνομίλησε με την διοικήτρια, κα. Νεφέλη Βρατσάληκαι τους εργαζόμενους εκεί.

Εξάλλου, ο κ. Καιρίδης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Παππά, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Περιπολικό Ανοικτής Θαλλάσης «Ρω» (ΠΑΘ 070), του Λιμενικού Σώματος, το οποίο βρίσκεται στη Ρόδο, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων περιπολιών στην ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων.

Ο κυβερνήτης του σκάφους, Πλωτάρχης ΛΣ Μανώλης Ιωάννου, ξενάγησε τον κ. Καιρίδη στο σκάφος και τον ενημέρωσε για την αποστολή του. 

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και όλες οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση για την αντιμετώπιση και τη βέλτιστη διαχείριση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...