"Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης"! Να σταματήσει άμεσα εκ μέρους της ΔΕΗ η δίωξη Ροδίων

Της Ευαγγελίας Παναή

"ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ!"

Εν οψει της επίσκεψης στον Δήμο Ρόδου του υπουργού Εσωτερικών κυρίου Μιχελάκη και του προέδρου της ΔΕΗ Α.Ε. κυρίου Αρθούρου Ζερβού την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, (και είτε αυτή πραγματοποιηθεί, είτε όχι, με δεδομένες τις ραγδαίες εξελήξεις των πολιτικών γεγονότων των τελευταίων ωρών), θα ήθελα ως πολίτης αλλά και ως δημοτική σύμβουλος Ρόδου, να διατυπώσω κάποιες σκέψεις, που πιστεύω ότι ενδιαφέρουν και αφορούν όλους όσους κατοικούμε και πονούμε αυτόν τον τόπο, αναφορικά με το ενεργειακό θέμα.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, στην χορεία των κακόγουστων σήριαλ που χρόνια τώρα ταλανίζουν το νησί μας, είναι αφενός η εύρυθμη (σωστή, χρηστή και νόμιμη) λειτουργία του υπάρχοντος εργοστασίου της ΔΕΗ στην Σορωνή, και αφετέρου η πλήρης κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του νησιού μας, και με (ανάμεσα σε άλλα έργα) την κατασκευή του νέου εργοστασίου στην Νότια Ρόδο.
'Ολο αυτό το θέμα, αποτελεί σίγουρα την επιτομή, του πώς μπορεί η πολιτική εξουσία,- ασχέτως από το ποιό κόμμα ευρίσκεται στην κυβέρνηση-,να κοροιδεύει έναν ολόκληρο λαό,(τον Ροδιακό στην προκειμένη περίπτωση),153.000 μονίμων κατοίκων σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, (περισσότερα από είκοσι χρόνια πλέον), πάνω σε ένα θέμα τόσο σημαντικό, που έχει να κάνει όχι μόνον με την επάρκεια ρεύματος, αλλά με την ανάπτυξη όλων των τομέων του τουρισμού, της οικονομίας, της ζωής εν γένει, αλλά και με το ύψιστο αγαθό της ποιότητας της ζωής και της υγείας των κατοίκων μιάς ευρύτατης περιοχής του νησιού μας, (εκείνης του βορείου τριγώνου), που είναι και η πιο πυκνοκατοικημένη.
Το κακόγουστο σήριαλ εις βάρος του νησιού μας, τόσα χρόνια, έχει πλαισιωθεί από πλήθος συνεδριάσεων, συσκέψεων, συναντήσεων, συζητήσεων,βαρύγδουπων δηλώσεων, πανηγυρικών  αναγγελιών, υποσχέσεων, δεσμεύσεων, χρονοδιαγραμμάτων, που όμως -ΦΕΥ-, ουδέποτε τηρήθηκαν, ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν !!! Δυστυχώς, ο κατάλογός τους θα ήταν υπερβολικά μακρύς για να τον απαριθμήσουμε !!! Να αναφέρω μόνον την τελευταία μεγάλη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Ρόδου, τον Νοέμβριο του 2011, με όλο το πολυάριθμο κλιμάκιο της ηγεσίας της ΔΕΗ, καθώς και τους επικεφαλής όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Νησιού μας, όπου κάποιοι ούτε λίγο ούτε πολύ, ....άκουγαν κιόλας τις μηχανές του νέου εργοστασίου να....δουλεύουν, για να είμαστε σήμερα, πιο πίσω στο θέμα αυτό, από ότι είμασταν τότε !!!
Στο θέμα της σωστής λειτουργίας του υπάρχοντος εργοστασίου της ΔΕΗ στην Σορωνή,που αποτελεί την επιτομή του πώς, το κράτος μπορεί να παρανομεί εις βάρος των πολιτών, καταστρέφοντας την υγεία τους ,τις περιουσίες τους, τις προοπτικές της ανάπτυξής τους,τώρα πλέον αποτελεί και την επιτομή, του πώς όλα αυτά γίνονται με την αρωγή λειτουργών της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.
Τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, για σωστή λειτουργία του εργοστασίου, για τήρηση των κανόνων προστασίας της υγείας τους, για κατασκευή αντισταθμιστικών έργων ως ελάχιστο αντιστάθμισμα στην υποβάθμιση της περιοχής, που αποτελούν και ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΟΔΟΥ, θα τεθούν για ακόμη μια φορά επιτακτικά στον πρόεδρο της ΔΕΗ κύριο Α. Ζερβό καθώς και στον υπουργό κύριο Μιχελάκη. Θα τα θέσουμε μετ' επιτάσεως, και θα τα θέτουμε ακούραστα όσα χρόνια κι αν χρειαστεί, μέχρι να δικαιωθούμε, διότι για όλους εμάς που ζούμε και δραστηριοποιούμεθα στην ευρύτερη περιοχή, αυτή η πάλη είναι ένας αναγκαστικός μονόδρομος εάν θέλουμε να  ζούμε με αξιοπρέπεια,εμείς και τα παιδιά μας, στις πατρογονικές μας εστίες !
Μόνο που αυτή την φορά, οι κύριοι εκ του κράτους των Αθηνών, θα πρέπει να μας δώσουν επαρκείς και πειστικές απαντήσεις και σε ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα:
 στις 18 Οκτωβρίου 2013, η γράφουσα, μαζί με άλλους πέντε αξιοπρεπείς οικογενειάρχες-συμπολίτες μας, δικαζόμαστε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της  ΔΕΗ Α.Ε.     και με υπογραφή του ιδίου του Προέδρου της, κυρίου Αρθούρου Ζερβού, που ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΩΞΗ, ΔΙΟΤΙ ΛΕΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΜΕ ΗΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΗΝ....ΗΘΙΚΗ !!! ΒΛΑΒΗ !!! ΤΗΣ ΔΕΗ !!!!...  Εδώ ταιριάζει στην εντέλεια, αυτό που ο σοφός Λαός μας λέει: "Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης !!!"
Πιστεύουμε ότι, εάν δεν υπάρξει ανάκληση -άμεση-της αποφάσεως αυτής, της ΔΕΗ Α.Ε. και του Προέδρου της, για δικαστική δίωξη Ροδίων Πολιτών,με ρητή και κατηγορηματική προσωπική δέσμευση του ιδίου του κυρίου Αρθούρου Ζερβού κατά την σύσκεψη της 1ης Οκτωβρίου, τότε ουδεμία εμπιστοσύνη περί της ειλικρίνειας των προθέσεών του απέναντι στη Ρόδο και στον Ροδιακό Λαό μπορεί να υπάρχει. Ο σεβασμός προς τον Τόπο και τους Κατοίκους του, σίγουρα δεν αποδεικνύεται μέσα από δικαστικές διώξεις όσων θέλουν να υπερασπιστούν τον τόπο τους, την υγεία τους και την περιουσία τους !!!
Καθήκον επιτακτικό του Δήμου Ρόδου, δια του κορυφαίου εκπροσώπου του, του κυρίου Δημάρχου, να απαιτήσει επιτακτικά και αποφασιστικά, την άμεση παύση εκ μέρους της ΔΕΗ, της δικαστικής δίωξης Ροδίων Πολιτών .
Καθήκον των εξ Αθηνών ερχομένων, να το πράξουν άμεσα, ειδάλλως, θα αποδείξουν ότι, το ζητούμενο της δικαστικής μας δίωξης δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια προσπάθεια εκφοβισμού όσων τολμούν σε αυτόν τον Τόπο να στέκονται όρθιοι και να διεκδικούν τα αναφαίρετα δικαιώματά τους!!!
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Μ. ΠΑΝΑΗ
Φιλόλογος-Επιχειρηματίας
Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...