Φορτηγό πλοίο προσάραξε πλησίον της Χάλκης

Ενα φορτηγό πλοίο με σημαία Μάλτας, με 17 άτομα πλήρωμα ί, προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Αγιοι Θεόδωροι, πλησίον της Χάλκης.

Στην περιοχή πέουν ισχυροί άνεμοι, 7 μποφόρ.

Στο πλοίο μεταφέρει 10.000 τόνους λίπασμα και  δεν αναφέρθηκε εισροή υδάτων.

Δελτίο τύπου-Λιμενικό

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ρόδου και Χάλκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για προσάραξη Φ/Γ πλοίου σημαίας Μάλτας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Χάλκης, στη βραχονησίδα ''ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ'', με δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Στην περιοχή μετέβησαν το Ρ/Κ ''ΚΑΠΤΑΙΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙI'' Ν.Ρ. 42 και το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ XXV'' Ν.Π. 10998, προς τυχόν παροχή συνδρομής, με επιβαίνοντες στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και ιδιώτη δύτη, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Χάλκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...