Φιλήμονας Ζαννετίδης: «Καμία περικοπή αρμοδιοτήτων δεν επιχειρείται ούτε υποβιβάζεται ο τομέας Αλιείας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Φιλήμονας Ζαννετίδης: «Καμία περικοπή αρμοδιοτήτων δεν επιχειρείται ούτε υποβιβάζεται ο τομέας Αλιείας»

 

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα  - Καταφανώς κακόβουλες και ανυπόστατες οι "πληροφορίες" που ψευδώς διαδίδονται στο νησί της Καλύμνου ενόψει της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

Ανυπόστατες και καταφανώς κακόβουλες είναι οι "πληροφορίες" που ψευδώς διαδίδονται στο νησί της Καλύμνου ενόψει της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο τομέας της αλιείας στο νησί γνωρίζουμε ότι σήμερα εξυπηρετείται από έναν υπάλληλο της Περιφέρειας που είναι τοποθετημένος σε ένα Τμήμα Αλιείας το οποίο υπάγεται στη Δ/νση που εδρεύει στη Ρόδο. Σε αυτό το Τμήμα σήμερα δεν υπηρετεί άλλος υπάλληλος και κοινή μας επιδίωξη είναι κάθε φορά να αιτούμαστε νέες προσλήψεις. 

Με την νέα πρόταση του διατομεακού Τμήματος Ζωικής & Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας το οποίο θα αναφέρεται πάλι σε Δ/νσεις της έδρας, ανάλογα με το αντικείμενο του, η Αλιεία θα εξακολουθήσει και εξυπηρετείται με τον ίδιο τρόπο που εξυπηρετείται και σήμερα. 

Συνεπώς καμία περικοπή αρμοδιοτήτων δεν επιχειρείται ούτε υποβιβάζεται ο τομέας. Η αντικειμενική αλήθεια είναι ότι ο τομέας της Αλιείας θα έχει την ίδια εξυπηρέτηση ενώ με την ψηφιακή μετάβαση που δρομολογείται παράλληλα με την τροποποίηση οργανισμού, η εργασία του υπαλλήλου θα γίνει ακόμη πιο εύκολη. 

Στο κείμενο της εισήγησης τροποποίησης προβλέπεται για τα Τμήματα Ζωϊκής & Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας στα Επαρχεία ότι "Το μέγεθος, το εύρος και η φύση των υποθέσεων που εκτελούν ή διαχειρίζονται, καθορίζονται από τον Γενικό Διευθυντή Παραγωγικών Τομέων, με γνώμονα το δυναμικό του Τμήματος και τις διαθέσιμες ειδικότητες." Συνεπώς οι εργασίες που θα εκτελούνται στα επαρχεία θα είναι εκείνες που μπορούν να υποστηριχθούν από τις ειδικότητες των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτά. Διαφορετικά θα αναλαμβάνουν οι κεντρικές υπηρεσίες να καλύψουν αυτό το κενό. Αυτό ισχύει και σήμερα σε πολλά ανενεργά ή υποστελεχωμένα τμήματα των επαρχείων. 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...