To φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Ρόδο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΜΕΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ 40o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ-Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια ζωής του Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτικό – πολιτιστικό νεολαιίστικο φεστιβάλ, που εδώ και 40 χρόνια αγκαλιάζεται πανελλαδικά από χιλιάδες νέους, είναι ένας θεσμός με βαθιές ρίζες και κύρος.
Η 40χρονη διαδρομή του Φεστιβάλ είναι μ’ έναν τρόπο η σύγχρονη ιστορία ιδωμένη μέσα από τα μάτια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μέσα από τις θέσεις κι τα συνθήματα της εργατικής τάξης και των παιδιών της.
Το φεστιβάλ ξεκίνησε αμέσως μετά από την παράνομη δράση της ΚΝΕ μετά από την δικτατορία, ανδρώθηκε και κατοχυρώθηκε όλα τα επόμενα χρόνια στην πρωτοπόρα δράση για την ανάπτυξη μαζικών αγώνων, ακούραστα στο πλευρό του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, για την προώθηση της πολιτικής του.
Μέσα από το φεστιβάλ, έφτασαν σε χιλιάδες νέους και νέες οι θέσεις του Κόμματος για την ανάγκη σύγκρουσης, με την ΕΟ, μετέπειτα ΕΕ και το Μάαστριχτ, όταν όλοι πανηγύριζαν για την σύγκλιση και το Ευρωπαϊκό όνειρο.
Μέσα από το φεστιβάλ χιλιάδες παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών, άκουσαν το ψιλά την σημαία πήραν κουράγιο και έμπνευση, βρήκαν πυξίδα, όταν η αντεπαναστατική θύελλα σάρωνε τα πάντα την δεκαετία το 1990 όταν ο ταξικός αντίπαλος καμάρωνε ότι ξοφλήσαμε.
Εκεί απήχησε το όχι του λαού και της νεολαίας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις και διατρανώθηκε η διεθνιστική αλληλεγγύη του λαού και της νεολαίας.
Η συμπλήρωση 40 χρόνων Φεστιβάλ, δεν είναι απλά μια επέτειος. Όπως λέει και το σύνθημα του Φεστιβάλ «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», από την απολογία του Ν. Μπελογιάννη, Συνεχίζουμε.
Για εμάς λοιπόν το φεστιβάλ και φέτος, θα είναι το ραντεβού των νέων εργαζομένων – ανέργων, φοιτητών , μαθητών, των παιδιών της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων φτωχών στρωμάτων, που ζουν στο πετσί τους τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης από την μία και από την άλλη της καπιταλιστικής ανάπτυξης που πατάει πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων και της ζωής τους.
Καλούμε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους που σήμερα δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους, που με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις τους ζητάνε να δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα. Τους φοιτητές που χρόνο με τον χρόνο δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους, χωρίς να έχουν στοιχειώδης ανάγκες όπως σίτιση και στέγαση. Τους μαθητές που το νέο σχολείο τους θέλει αμόρφωτους, στο κυνήγι των δεξιοτήτων για να αποτελέσουν αύριο την νέα στρατιά των φθηνών και υποταγμένων εργαζομένων. Τους χιλιάδες ανέργους, που η συγκυβέρνηση μέσα από τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, προσπαθεί να τους πείσει ότι δήθεν θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας.
Όλους αυτούς καλούμε να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ μας, να συζητήσουμε την πρόταση και τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος, που σήμερα άσχετα με τις διαφωνίες αποτελεί όπλο στα χέρια των εργαζομένων για να αντιμετωπίσουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα και την επίθεση που έρχεται.
Σήμερα είναι επίκαιρη όσο ποτέ η αναγκαιότητα ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος, η συμμαχία της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων εργατικών λαϊκών στρωμάτων, ώστε να προχωράει καθημερινά η πάλη για την κατάκτηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας, η πάλη για τον Σοσιαλισμό.
Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες η εργατική τάξη πέρνοντας τον πλούτο που παράγει στα χέρια της «να φτιάξει έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» .
Όλοι λοιπόν, το Σάββατο στις 13 Σεπτέμβρη στο πάρκο Αϊ – Γιάννη στις 7.00 μ.μ., όπου το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
7.00 ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΝΕ
7.30 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ « Η ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΗΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΚΡΟΣΑΠ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΓΕ
8.00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ SLEEPDEEP, ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
8.30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ BRANCALEONE
9.15 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
9.30 ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ ΜΕΛΟΣΤΗΣ Κ.Ε ΤΟΥ ΚΚΕ
10.15 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ « ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ»
10.45 ΛΑΪΚΟ- ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΙΩΤΗ Κ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ.
Στον Χώρο θα λειτουργούν από τις 6.00 μ.μ.:
Στέκι νέων εργαζομένων, φοιτητών κ μαθητών με θεματικές συζητήσεις.
Παιδότοπος με θέμα την ειρήνη κ τον πόλεμο.
Φωτογραφικό Αφιέρωμα 40 χρόνια του φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ μέσα από τα τοπικά φεστιβάλ.
Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής. 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...