Φάρμακα στην Κάσο από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Στην ακριτική Κάσο μετέβη σήμερα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης, για να παραδώσει φάρμακα και υγειονομικό υλικό στους Κασιώτες, από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της "Αποστολής" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

"Η συνεργασία μας είναι ζωντανή, με συνέχεια και συνέπεια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος έστειλε από την Κάσο μήνυμα αλληλεγγύης προς τους Ακρίτες της Ελλάδας, λέγοντας: "Είμαστε εδώ, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και να διεκδικήσουμε μαζί το αυτονόητο: την παροχή βασικής της υποστήριξης ζωής. Τα προβλήματα της υγείας στη χώρα μας μπορούν να επιλυθούν με σχεδιασμό προσανατολισμένο στη μοναδικότητα της γεωγραφικής κατανομής των νησιωτικών περιοχών μας και στην ποιότητα με το χαμηλότερο κόστος. Όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν δικαίωμα σε μια ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη, όσο δύσβατος κι αν είναι ο τόπος που τιμούν και κατοικούν".

Ο Δήμαρχος Κάσου, κος Δημήτρης Ερωτόκριτος, αφού ευχαρίστησε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για το χέρι βοηθείας στην Κάσο, αναφερόμενος στις ανάγκες του νησιού, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Μένουμε πολύ συχνά χωρίς αναλώσιμα και υγειονομικό υλικό στο Ιατρείο. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες και οι υγειονομικές ελλείψεις πολλές. Αυτό τον καιρό δημιουργείται το νέο Πολυδύναμο Ιατρείο και η αγωνία όλων μας είναι ποιος θα το επανδρώσει....Αν μπορούσαμε να κάνουμε μια εξέταση αίματος και μία ακτινογραφία, θα νιώθαμε πολύ πιο ασφαλείς. Ούτε αυτό είναι εφικτό, λόγω των ελλείψεων σε δομές και εξειδικευμένο στελεχιακό ιατρικό και παραϊατρικό δυναμικό. Η αγωνία της υγείας μας είναι αγωνίας ζωής". enikos

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΡΟΔΟΥ Όχι στην διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου...
Δημήτρης Γάκης:  Εμείς σήμερα με ποιον να συζητούμε;           ...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...
Και εκεί που συζητούσαν για το ελάφι και την εισήγηση του Σάββα Καραταπάνη για σύναψη μνημονίου με...