Φάκελος με «ύποπτη» ουσία, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη - Αποδέκτης η Πρύτανης Χρυσή Βιτσιλάκη

Αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, κυρία Χρυσή Βιτσιλάκη είχε σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος που περιείχε άγνωστη ουσία και προκάλεσε συμπτώματα κνησμού σε επτά άτομα, τα οποία έχουν μπει σε «καραντίνα».

Χώρα αποστολής του φακέλου είναι η Ινδία, με το άτομο που τον απέστειλε να εξετάζεται αν είναι υπαρκτό πρόσωπο. Δεκατέσσερα άτομα της 1ης ΕΜΑΚ μετέβησαν στο νησί το βράδυ της Τετάρτης με ειδικό όχημα με c-130, παρέλαβαν τον φάκελο και νωρίς σήμερα το πρωί αναμένεται η επιστροφή τους στην Αθήνα.

Ο φάκελος με την άγνωστης σύστασης λευκή σκόνη που προκάλεσε την αναστάτωση, αναμένεται να δοθεί σε πρώτη φάση στο γενικό χημείο του κράτους. Ο χώρος του πανεπιστημίου που σημειώθηκε το συμβάν αποκλείστηκε έως ότου γίνει απολύμανσή του.

Για το συμβάν έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε χθεσινή αανακοίνωση η κα Βιτσιλάκη ανέφερε: 

«Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αιγαίου,

Σήμερα (σ.σ.:χθες) το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του.

Στο πλαίσιο αυτό, αναστέλλονται όλες οι ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας.

Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο.
Με την ελπίδα ότι και η δοκιμασία αυτή θα λήξη σύντομα και αισίως, θα επανέλθω με ότι νεότερο.

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη
Πρυτάνισσα
Πανεπιστημίου Αιγαίου»

http://newpost.gr/ellada/5c36d84b999e674c6f292bd1/apo-tin-india-estali-o-fakelos-me-tin-ypopti-oysia-sti-mytilini

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο, δεν ξεχάσαν την σημερινή επέτειο για τα 45 χρόνια απο την...
"Ανοίξαμε όλα τα μέτωπα κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση θανάσιμου τραυματισμού 37χρονου έπειτα από συμπλοκή 4...
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ε. Α. Υ. Ν. Δ. Αρ. Εγκρ....