Υπόγειο φλερτ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ - Ο "ανταγωνιστικός" Μαχαιρίδης απέναντι στον Χατζημάρκο....

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Υπόγειο φλερτ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εν εξελίξει ενόψει του Β΄ γύρου των εκλογών για τους δήμους και τις περιφέρειες, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική σύγκλισης των δύο κομμάτων που συγκροτούν και στηρίζουν την κυβέρνηση.

Πέραν της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου Συγγρού και Χαριλάου Τρικούπη στηρίζουν από κοινού τον νυν Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τα δύο κόμματα αποφεύγουν να συγκρουστούν απευθείας, με συνέπεια όπου το ένα διαθέτει ισχυρό υποψήφιο τα άλλο να τοποθετεί αδύναμο.

«Μα και του ΠΑΣΟΚ ο υποψήφιος αν εκλεγεί στο κυβερνητικό μπλοκ θα αθροιστεί, δεν θα αθροιστεί στον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση» τονίζουν χαρακτηριστικά πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Περιφέρεια Κρήτης, όπου απέναντι στον «πράσινο» νυν Περιφερειάρχη Αρναουτάκη η ΝΔ κατεβάζει τον Σεραφείμ Τσόκα, με εμφανή κίνδυνο να μην είναι στον Β γύρο.

Κίνηση… «καλής θέλησης» προς το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κάνει η ΝΔ και στις Περιφέρειες όπου οι «πράσινοι» υποψήφιοι είναι ανταγωνιστικοί, όπως ο Απόστολος Κατσιφάρας στη Δυτική Ελλάδα (η ΝΔ συζητά τον ανεξάρτητο βουλευτή Γιώργο Νταβρή και άλλες υποψηφιότητες), ο Γιάννης Μαχαιρίδης στο Νότιο Αιγαίο (η ΝΔ συζητά τον πρώην Δήμαρχο Ρόδου Γιώργο Χατζημάρκο) και κυρίως ο Α. Γιαννακίδης στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη (η ΝΔ συζητά τον Γιώργο Παυλίδη).

Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ δείχνει να κάνει «χώρο» στη ΝΔ στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και το Βόρειο Αιγαίο (όπου δεν βρίσκονται ακόμα υποψήφιοι), στην Κεντρική Μακεδονία απέναντι στον Γιάννη Ιωαννίδη φαίνεται να προκρίνεται ο νεαρός Άγγελος Τόλκας, με αουτσάιντερ την Εύα Καϊλή, ενώ και απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη στην Στερεά Ελλάδα δεν βρίσκει υποψήφιο.

Αντίστοιχα παραδείγματα μπορεί να αναζητηθούν και σε Δήμους, με κορυφαίο το Δήμο Αθηναίων.

Η ΔΗΜΑΡ με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει και μια άλλη αυτοδιοικητική συμμαχία στις περιφέρειες. Η ΔΗΜΑΡ προτίθεται να στηρίξει στο Νότιο Αιγαίο τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ Μπενέτο Σπύρου.
ΠΗΓΗ: real.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...