Υποψήφιος δήμαρχος Κάσου ο Μιχάλης Ερωτόκριτος με την παράταξη " Κίνηση Κασιωτών"

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ «ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΣΙΩΤΩΝ»

Η απόφαση μας να συγκροτήσουμε την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, την «Κίνηση Κασιωτών» και να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συμπατριωτών δεν ήταν εύκολη και κατασταλάξαμε σ΄αυτήν μετά το πέρας των διαδικασιών του Ενωτικού Κινήματος Κάσου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε και με γνώμονα την πολυετή εμπειρία στον Β! βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με έργο μετρήσιμο και ορατό και για το νησί της Κάσου.

            Κυρίαρχη   φιλοσοφία  μας  είναι  να ενισχύσουμε τον επιτελικό ρόλο του Δήμου, να  συνεγείρουμε  και  να  συστρατεύσουμε  όλους τους παραγωγικούς ,  κοινωνικούς  και  πολιτιστικούς   φορείς του τόπου, αλλά   και  τους   Κασιώτες της  διασποράς,  στην κοινή  προσπάθεια  ΟΛΩΝ   για τη  βελτίωση  της  ποιότητας  ζωής  στο  νησί, για  την ολοκλήρωση και  συντήρηση των  βασικών  υποδομών του, για  την  ανάπτυξη και την προστασία  του  περιβάλλοντος.

            Στην προσπάθεια μας αυτή θα επιδιώξουμε, όλες οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις, να έχουν την συναίνεση και την συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων φορέων και των πολιτών, να προσεγγίσουμε καλοπροαίρετα και με πνεύμα συνεργασίας τον Β! βαθμό Τ.Α. καθώς επίσης και την εκάστοτε Κεντρική διοίκηση για θέματα που μας απασχολούν.

            Έχουμε ως στόχο ο Δήμος μας να μπολιαστεί με τα στοιχεία της δημοκρατίας και της διαφάνειας που θα του επιτρέψουν να καταστεί πραγματικός αυτοδιοίκητος θεσμός. Δηλαδή  δεσμευόμαστε να επιδείξουμε:

  • Συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων εξασφαλίζοντας ευρύτερες πλειοψηφίες.
  • Αντιπροσωπευτικότητα, με την συγκρότηση διάφορων οργάνων αφού μέσα από αυτά  εκφράζεται κατά τεκμήριο η ίδια η κοινωνία.
  • Αγωνιστικότητα στην επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν, γιατί η πείρα μας έχει διδάξει πως τις πιο πολλές φορές η κεντρική εξουσία δεν κατανοεί άλλη «γλώσσα» παρά μόνο αυτή της διεκδίκησης και του αγώνα.
  • Επιδίωξη μας ακόμα είναι εκτός από την αξιοποίηση των ιδίων πόρων, η εκμετάλλευση προγραμμάτων ευρωπαϊκών και εγχώριων που θα μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε, τα βασικά έργα υποδομών και να προχωρήσουμε, επιτέλους στην πολυπόθητη ανάπτυξη. Όλα αυτά μέσα σ’ ένα πλαίσιο οργανωμένων  ρεαλιστικών ενεργειών και παρεμβάσεων.

Οι επικείμενες εκλογές είναι μια ευκαιρία να αφήσουμε πίσω τις παρωχημένες και ξεπερασμένες πολιτικές πρακτικές και να συγκροτήσουμε όλοι μαζί μια «Κίνηση Κασιωτών» που θα αποτελείται εκτός από τον απλό πολίτη – βιοπαλαιστή, τον μισθωτό, το συνταξιούχο, τον αγρότη και από καταξιωμένα στελέχη, στον χώρο της επιστήμης, στον χώρο του επιχειρείν, πλαισιωμένους με έμπειρους ανθρώπους, γνώστες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και με νέους με όρεξη για δουλειά και προσφορά στον τόπο τους.

            Να δημιουργήσουμε μία παράταξη προοδευτική, που θα στηρίζεται στην αξιοκρατία, στην ισοτιμία, στην ισονομία, στην πολιτική και κομματική αυτονομία του κάθε συμπατριώτη όπου και αν αυτός βρίσκεται και ενεργοποιείται.

            Όλοι μαζί λοιπόν, για ένα ξεκίνημα ελπίδας και αξιοπρέπειας.

  • για ένα ξεκίνημα βελτίωσης της καθημερινότητας των Κασιωτών.
  • Για ένα ξεκίνημα ουσιαστικής ανάπτυξης του νησιού μας.

 

                                                                                ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

12/3/2019                                                                ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Το άρθρο του Γ. Νικητιάδη, που ακολουθεί, δημοσιεύεται στο μεγάλο ιστότοπο «The Caller» - ΟΙ...
Ο κ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΒΡΩΜΙΚΟ 89»,ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ...
Δημήτρης Θ. Κρεμαστινός … Πεθαίνει όποιος λησμονιέται - Του Χαράλαμπου Ι. Πλάτση - Εκλογές...
Ρόδος, 10Ιουνίου2020 - Μήνυμα του Προέδρου της Dodekanisos Seaways, Χρήστου Σπανού, για το...