Υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης συντήρησης και αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης συντήρησης και αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου

 

Δράση ανέλαβε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη διάσωση ενός ακόμη ιστορικού κτιρίου στο κέντρο της πόλης 

 

Σε ένα ακόμα ιστορικής σημασίας κτίριο, στην καρδιά της πόλης, του Δικαστικού Μεγάρου  Ρόδου, που περιμένει χρόνια την ανάληψη μιας σοβαρής πρωτοβουλίας που θα το διασώσει από τη φθορά του χρόνου, παρεμβαίνει   η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνεργαζόμενη για τον σκοπό αυτό με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το ΤΑΧΔΙΚ.

 

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο εκπρόσωπος του αναδόχου σχήματος εξειδικευμένων μελετητικών γραφείων, μετά και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που διενήργησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προέβησαν στην υπογραφή της  σύμβασης ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης «Μελέτη Συντήρησης – Αποκατάστασης Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου», συνολικού ποσού 499.245,09 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

 

 Αναλυτικότερα, η μελέτη αφορά στην αποκατάσταση των φθορών τόσο στο εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου (λαμβάνοντας υπόψιν το ειδικό καθεστώς προστασίας του) όσο και στους εσωτερικούς χώρους αυτού, τη βελτίωση της λειτουργικότητας, της προσβασιμότητας του κτιριακού συγκροτήματος των δικαστηρίων της πόλης της Ρόδου, με την κατά το δυνατόν προσαρμογή του στους ισχύοντες κανονισμούς (EC 8.3 - Σχέδιο ΚΑΔΕΤ - Πυροπροστασίας - Κτιριοδομικό - και άλλους) ώστε απρόσκοπτα να μπορεί να υλοποιηθεί η εκτέλεση σχετικού έργου συντήρησης, αποκατάστασης και λειτουργικής αναβάθμισης.

 Οι απαιτούμενες Μελέτες – Εργασίες της συγκεκριμένης ανάθεσης είναι οι εξής:

 

• Έρευνα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) για συλλογή των απαραίτητων στοιχείων

• Αρχιτεκτονική Αποτύπωση κτιρίου

• Αρχιτεκτονική Προμελέτη κτιρίου, για τις απαιτούμενες επισκευές ή/και διαρρυθμίσεις (εφόσον απαιτηθούν), καθώς και την διασφάλιση προσβασιμότητας ΑμεΑ

• Υλοποίηση τρισδιάστατων φωτορεαλιστικών απεικονίσεων

• Έλεγχος στατικής επάρκειας

• Στατική μελέτη ενίσχυσης, εφόσον απαιτηθεί, σε επίπεδο Οριστικής μελέτης. • Ηλεκτρομηχανολογική Προμελέτη, για την αντικατάσταση των παλιών Η/Μ εγκαταστάσεων του υφιστάμενου κτιρίου με νέου τύπου

• Γεωτεχνική έρευνα και μελέτη

• Εκτίμηση των εργασιών συντήρησης έργων τέχνης

• Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης

• Σύνταξη ΣΑΥ-ΦΑΥ

 

Η συνολική προθεσμία για την ολοκλήρωση της μελέτης ορίζεται σε εννέα (09) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης.

 

Η μελέτη χρηματοδοτείται από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.) με απόφαση που υπέγραψε για αυτό ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Πρόεδρος του ΤΑΧΔΙΚ Πάνος Αλεξανδρής, μετά τη συνεργασία και συνεννόηση που είχε για τον σκοπό αυτό με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο. 

 

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...