Τo Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και υποδέχεται όλους τους επισκέπτες στο Νεστορίδειο Μέλαθρο με ελεύθερη είσοδο και διευρυμένο ωράριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Τo Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και υποδέχεται όλους τους επισκέπτες στο Νεστορίδειο Μέλαθρο με ελεύθερη είσοδο και διευρυμένο ωράριο

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, τo Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και υποδέχεται όλους τους επισκέπτες στο Νεστορίδειο Μέλαθρο (Πλ. Γ. Χαρίτου 12) με ελεύθερη είσοδο και διευρυμένο ωράριο από τις 9:00 το πρωί έως τις 20:00.

Στο κτήριο του Νεστορίδειου Μελάθρου οι επισκέπτες μπορούν να δουν:

Στο ισόγειο την έκθεση με τίτλο «Βιογραφία», με  προσωπογραφίες κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών, τις παιγνιώδεις αλλά και τις πιο σοβαρές, όλες τις μορφές από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα που έχουν να αφηγηθούν στον κόσμο ιστορίες για τους καλλιτέχνες και την εποχή τους.

Στον πρώτο (1Ο) όροφο την έκθεση με τίτλο «Τοπιογραφία», η εξερεύνηση του παραδείσου που βρίσκεται εκτός της πόλης, βρίσκει απάντηση στην τοπιογραφία, όπου η ελληνική ζωγραφική ρίχνει το βάρος της στη μελέτη του μεσογειακού φωτός.

Στο δεύτερο (2Ο) όροφο μπορεί να θαυμάσει κανείς τη δωρεά των πιο αντιπροσωπευτικών έργων, όλης της μακρόχρονης καλλιτεχνικής διαδρομής του αείμνηστου σπουδαίου εικαστικού Βάλια Σεμερτζίδη.

*Σας υπενθυμίζουμε ότι έως και τις 31 Μαΐου 2022 η χρήση μη ιατρικής μάσκας παραμένει υποχρεωτική.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

 

 

Αϊβάζης Σέργιος

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...