Τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας στο Τεχνικό Επιμελητήριο - Ισχυρό πλήγμα στη νησιωτικότητα και στη δημοκρατική λειτουργία του ΤΕΕ 

Τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας στο Τεχνικό Επιμελητήριο

-Ισχυρό πλήγμα στη νησιωτικότητα και στη δημοκρατική λειτουργία του ΤΕΕ 

-Με τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε  στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, στο άρθρο  (Ρύθμιση θεμάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος) προβλέπεται ότι, για τις νησιωτικές περιοχές,  εκλογές διενεργούνται όπου «υπάρχουν εγγεγραμμένα τουλάχιστον πενήντα (50) Τακτικά Μέλη του ΤΕΕ,  σύμφωνα με βεβαίωση της Υπηρεσίας του ΤΕΕ», ενώ με το έως τώρα θεσμικό πλαίσιο  αρκούσαν είκοσι πέντε (25) Τακτικά Μέλη.

Η τροποποίηση αυτή καταργεί το αναφαίρετο δικαίωμα συναδέλφων που βρίσκονται σε μικρές νησιωτικές περιοχές, μεταξύ αυτών και η Κάρπαθος , να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο τους.  Απαξιώνονται, από τον ίδιο τους τον επιστημονικό φορέα, συνάδελφοι που ασκούν το επάγγελμά τους κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Το γεγονός ότι και στις επικείμενες  εκλογές της 3ης Νοεμβρίου για πρώτη φορά δεν στήθηκε κάλπη στο νησί της Καρπάθου αποδείχθηκε ότι δεν οφείλεται σε «σφάλμα» αλλά αποτέλεσε συνειδητή επιλογή. Εάν κάποιος συνάδελφος από την Κάρπαθο επιθυμεί να ψηφίσει, θα πρέπει να πραγματοποιήσει ταξίδι στη Ρόδο με minimum παραμονή, λόγω συγκοινωνιακών μέσων, 2 έως 3 διανυκτερεύσεις.

Επιπρόσθετα, η τροπολογία που ψηφίστηκε προέβλεπε την αύξηση της χρονικής διάρκειας της θητείας των αιρετών μελών των οργάνων του ΤΕΕ  από τρία (3) σε τέσσερα (4) έτη. Εάν η εφαρμογή της εν λόγω τροποποίησης υλοποιηθεί άμεσα (που είναι το πιο πιθανό),  αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι σε χρόνο μεταγενέστερο  της προκήρυξης των εκλογών, αλλά και της υποβολής των υποψηφιοτήτων, τροποποιείται  η χρονική διάρκεια της θητείας. 

Για τις  παραπάνω αλλαγές ουδέποτε υπήρξε διαβούλευση στα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ και ουδέποτε ενημερωθήκαμε ως Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου δείγμα, για μία ακόμη φορά,  των αντιδημοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούνται. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ και επικεφαλής της παράταξης ΔΚΜ, Γιώργος Στασινός, φέρει ακέραια την ευθύνη.  Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που παρακάμπτει τα συλλογικά όργανα του φορέα μας εξυπηρετώντας προσωπικές στρατηγικές.

Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου οφείλει να παρέμβει άμεσα και να καταδικάσει απερίφραστα  τον αποκλεισμό από τις εκλογές των συναδέλφων σε μικρά νησιά. Μαζί με άλλα Περιφερειακά Τμήματα που έχουν μέλη σε νησιωτικές περιοχές, να λάβει πρωτοβουλίες για την ανατροπή της απαράδεκτης αυτής μεθόδευσης που υπονομεύει την ενότητα του φορέα μας και κατηγοριοποιεί τους συναδέλφους.

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Μηχανικών Δωδεκανήσου

Με όραμα, γνώση , συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...