Τρικυμία στους ΑΝΕΛ -Ανεξαρτητοποιήθηκαν δύο βουλευτές

Φουρτούνες ξέσπασαν στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, καθώς σήμερα το πρωί ανεξαρτητοποιήθηκαν δύο βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής η Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο Κώστας Γιοβανόπουλος έκαναν γνωστή την απόφαση τους να φύγουν από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Τα σύννεφα είχαν μαζευτεί

Την παραίτηση της από το Εκτελεστικό γραφείο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είχε ανακοινώσει στις 18 Μαρτίου η Χρυσούλα Γιαταγάνα με επιστολή της προς τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο.

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης είχε εκφράσει την αντίθεση της στην απόφαση των ΑΝΕΛ να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και την διαφωνία της για την στρατηγική που ακολουθεί το κόμμα της στις αυτοδιοικητικές εκλογές.


Το κόμμα βουλιάζει

Ένας ακόμη λόγος που την οδήγησε στην απόφαση να παραιτηθεί, είναι και η γενικότερη εικόνα που παρουσιάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το τελευταίο διάστημα, καθώς, όπως η ίδια διαρρέει, «το κόμμα βουλιάζει».

Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που επισημαίνουν ότι η κοινοβουλευτική παρουσία της κ. Γιαταγάνα, έχει μειωθεί μετά την διαγραφή του Γιώργου Νταβρή στις 13 Ιανουαρίου του 2014 από την ΚΟ του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Οι απώλειες ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο

Μετά τις πρώτες αποχωρήσεις του Κώστα Μαρκόπουλου και του Γιάννη Κουράκου τον Δεκέμβριο του 2012, η επόμενη απώλεια για τους ΑΝΕΛ ήρθε πρόσφατα και συγκεκριμένα τον περασμένο Ιανουάριο όταν ο Πάνος Καμμένος διέγραψε από την ΚΟ του κόμματος του τον Γιώργο Νταβρή, ο οποίος δεν είχε προσέλθει στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στις 13 Ιανουαρίου. Ο Γιώργος Νταβρής, τότε είχε στείλει επιστολή στον Πάνο Κομμένο στην οποία εξηγούσε τους λόγους που δεν προσήλθε στη συνεδρίαση της ΚΟ, ενώ στην επιστολή του έκανε λόγο για συκοφαντίες και ύβρεις εναντίον του. «Εχουμε μια μόνο απώλεια, ο κ. Νταβρής διεγράφη από την ΚΟ μέχρι να αποφασίσει να γυρίσει σπίτι του», είχε δηλώσε τότε ο αρχηγός του κόμματος των ΑΝΕΛ, μετά την ομόφωνη απόφαση της ΚΟ για τη διαγραφή του κ. Νταβρή.

Παρ'ολίγον ανεξάρτητη και η Ραχήλ Μακρή

Μυστήριο γύρω από ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση της Ραχήλ Μακρή είχε προκύψει λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν ένα μεσημέρι Σαββάτου άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη ότι η κυρία Μακρή αποχωρεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ και γίνεται ανεξάρτητη βουλευτής.
Δημοσιογράφοι βρήκαν την Ραχήλ Μακρή στο καφενείο στης Βουλής όπου επιβεβαίωσε την ανεξαρτητοποίησή τονίζοντας ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Η ίδια, μάλιστα, τόνιζε ότι θα εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής της μόλις ανακοινωθεί και επισήμως από το προεδρείο η ανεξαρτητοποίησή της.

Η κυρία Μακρή φέρεται να είχε παραδώσει την επιστολή προσωπικά στον πρόεδρο της Βουλής για να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή της στις 7 Ιανουαρίου που άνοιγε ξανά η Βουλή. Ωστόσο μετά από έντονο παρασκήνιο η Ραχήλ Μακρή παρέμεινε στους ΑΝΕΛ.

Πηγή: Τρικυμία στους ΑΝΕΛ -Ανεξαρτητοποιήθηκαν δύο βουλευτές | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/148527#ixzz2x3hHMHRB

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...