Τριάντα εννέα χρόνια απο την 1η νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ

ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΝΕΑ (39) ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ

—————————————————————————————-

Στις 18 Οκτώβρη 1981, ο ελληνικός λαός εξέλεξε - για 1η φορά - το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. Εκείνη την ημέρα, οι πολίτες της Δωδεκανήσου εξέλεξαν ως βουλευτές του Κινήματος στο νομό μας τους αείμνηστους αγωνιστές της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης : Γιώργο Χιωτάκη, Κλεάνθη Ζερβό κ' εμένα.

Με την ιδιότητα του μόνου εν ζωή εκλεγμένου δωδεκανήσιου βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ, της 18ης/10/1981, γράφω λίγα λόγια, για την πορεία του Κινήματος έως τις μέρες μας.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, πλαισιωμένος από πολλά ιδρυτικά στελέχη, στις 3/9/'74 παρέδωσε στην κρίση του ελληνικού λαού την ιδεολογική και πολιτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας, πως το ΚΙΝΗΜΑ αυτό ιδρύεται για μεταρρυθμιστική προοδευτική ΑΛΛΑΓΗ και όχι για απλή διαχείρηση της τότε κατάστασης στην χώρα μας.

Στις 18 Οκτώβρη 1981, η σχετική - αλλά μεγάλη - πλειοψηφία του 48, 07 % των

ελλήνων πολιτών έδωσε την εντολή στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, να πραγματοποιήσει αυτή την ΑΛΛΑΓΗ και εκείνο δικαίωσε τις προσδοκίες τους, στον κοινωνικό, στον θεσμικό, στον αναπτυξιακό, στον οικονομικό, στον πολιτιστικό τομέα της ζωής τους, καθώς και στο βάθεμα της Δημοκρατίας και στην προάσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε το ΠΑ.ΣΟ.Κ άλλες πέντε (5) φόρμες, στις εκλογές του 1985, του 1993, του 1996, του 2000 και του 2009.

Έτσι, το ΚΙΝΗΜΑ έβαλε ανεξίτηλα την θετική και δημιουργική σφραγίδα του στην ιστορία της Ελλάδας, μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα μας

Αυτή η σφραγίδα δεν «ξεθωριάζει», λόγω των πολύ δυσάρεστων οικονομικών μέτρων που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ - το 2010 - για να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη χρεωκοπία της πατρίδας μας, που είχε «δρομολογηθεί» από τον οικονομικό «εκτροχιασμό», που προκάλεσε η εξαετής διακυβέρνηση Καραμανλή-Ν.Δ, μέχρι τον Οκτώβρη 2009.

Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πολιτικού συστήματος επικαλείται πολλά που επιτεύχθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και οι έλληνες πολίτες σήμερα -2020- προσπαθούν να υπερασπιστούν κατακτήσεις της ΑΛΛΑΓΗΣ, απέναντι στις δεξιές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Ν.Δ.

Δυστυχώς όμως, η «αποστασία» που από κοινού επεδίωξαν Συνασπισμός και Ν.Δ το 1989, με την παραπομπή σε δίκη του Αν. Παπανδρέου, που μαζί τον παρέπεμψαν, άρχισε να πραγματοποιείται από το 2010 και μετά. Στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ πρόδωσαν το ΚΙΝΗΜΑ που τους ανέδειξε και έγιναν ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ, για προσωπικές επιδιώξεις, όχι βέβαια γιατί δεν ανέχοντο τις «μνημονιακές πολιτικές», αφού και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και στη Ν.Δ, που πήγαν, υπηρέτησαν τις πολιτικές του 2ου μνημονίου (της Ν.Δ) και του 3ου μνημονίου (του ΣΥ.ΡΙΖ.Α).

Πολιτική συμπεριφορά, όμοια με εκείνη των αποστατών που πρόδωσαν τον Γεώργιο Παπανδρέου . Πιστεύω, πως ο ιστορικός του μέλλοντος θα τους κατατάξει μαζί ...

 

Σήμερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ, παραμένοντας στο ίδιο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα της σοσιαλδημοκρατικής, κεντροαριστερής παράταξης (διακήρυξης της 3ης Σεπτ.1974) κράτησε από την ιστορική διαδρομή του δύο όρους, συνώνυμους με το ΠΑ.ΣΟ.Κ . Τους όρους : ΚΙΝΗΜΑ και ΑΛΛΑΓΗ , καθώς και την ανάγκη : για ανανέωση και για θέσεις σύγχρονες, δηλαδή που να δίνουν υπεύθυνες και τεκμηριωμένες απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα της χώρας μας, των πολιτών της και ιδιαίτερα των νέων.

Και πορεύεται προς το μέλλον ως ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Ως η σοσιαλδημοκρατική, κεντροαριστερή παράταξη της Ελλάδας, με ιστορικές αναφορές στο ΠΑ.ΣΟ.Κ,

το οποίο είναι, αδιαμφισβήτητα, οι ρίζες και ο κορμός του Κινήματος Αλλαγής.

Σήμερα, που με την πάροδο του χρόνου θα διογκώνεται, όλο και περισσότερο, το αίτημα του ελληνικού λαού για ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ, με κοινωνική δικαιοσύνη, σε συνθήκες ανάπτυξης, εθνικής συνεννόησης και αποφασιστικής κατοχύρωσης

των εθνικών της πατρίδας, που απειλούνται ωμά στις μέρες.

Αυτή τη Νέα Αλλαγή πρεσβεύει και εγγυάται η πολιτική του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

Ρόδος 18 / 10 / 2020

 

Κοσμάς Σφυρίου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...