Τραγική η κατάσταση στα σχολεία της Ρόδου! Κάθε πέρυσι και καλύτερα!

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Υψηλάντη 42 – Ρόδος- enosigmrodou@gmail.com-τηλ. 6983.760.178-6973.601.108

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ    ΣΧΟΛΕΙΑ

Άλλη μια χρονιά και η κατάσταση στα σχολεία του νησιού μας είναι τραγική, κυριολεκτικά ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα.

Φτάσανε  Χριστούγεννα και ακόμα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές. Η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων που προσπαθούν να καλύψουν τα κενά με αναπληρωτές που αναπληρώνουν κάθε χρόνο τους εαυτούς τους κάνοντας tourσε όλη την Ελλάδα έχει φέρει την παιδεία σε αδιέξοδο. Αυτή η πολιτική που έχει στον πυρήνα της την συνεχήμείωση της χρηματοδότησης δημόσιας παιδείας από το κράτος, οδηγεί τις λαϊκές οικογένειες που θέλουμε να μάθουν γράμματα τα παιδιά μας να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για φροντιστήρια, αναλώσιμα, συντήρηση των σχολίων και χίλια δυο άλλα.

Πολλά σχολικά κτίρια βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, ενώ σε άλλα τα παιδιά μας στριμώχνονται καθώς δεν επαρκούν οι αίθουσες και νέα σχολεία δεν γίνονται. Σε αυτά τα προβλήματα το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου που ψηφίστηκε πρόσφατα δεν δίνει λύσεις, αντίθετα τα χρήματα που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό του Δήμου για την παιδεία είναι ψίχουλα. Επίσης ανέγερση νέων σχολείων που ζητούσανσύλλογοι γονέων και υπήρχαν υποσχέσεις ότι θα ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου τελικά δεν εντάχθηκαν σε αυτό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κοροϊδίας του Δήμου στους γονείς αποτελεί η ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στο Γεννάδι που ζητάν οι γονείς εκεί τα τελευταία χρόνια και ακόμη μία φορά δεν μπήκε στο τεχνικό πρόγραμμα. Άλλο τρανταχτό παράδειγμα της αδιαφορίας της δημοτική αρχής αποτελεί η προσφυγή του συλλόγου γονέων του δημοτικού σχολείου Κρεμαστής που έφτασαν μέχρι τον εισαγγελέα καθώς η κατάσταση του σχολείου είναι τέτοια που κινδυνεύει η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

Διεκδικούμε από την κυβέρνηση:

  • Άμεσα να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία της Ρόδου
  • Να επαναφερθεί η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών για τα δυσπρόσιτα σχολεία που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα
  • Πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών που λύνει οριστικά το πρόβλημα των κενών που έχουν κάθε χρόνο τα σχολεία

 

Διεκδικούμε από τον δήμο Ρόδου:

  • Αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία
  • Άμεσα να ικανοποιήσει τα αιτήματα των συλλόγων για νέο νηπιαγωγείο στο Γεννάδι, και επίλυση των προβλημάτων του δημοτικού σχολείου Κρεμαστής
  • Όπου αλλού ζητάν σύλλογοι γονέων έργα σε σχολεία ή νέα σχολεία να μπαίνουν σε προτεραιότητα καθώς θεωρούμε ότι η παιδεία είναι ένα από τα βασικότερα κοινωνικά αγαθά.

 

Καλούμε όλα τα ΔΣ των σχολίων της Ρόδου καθώς και τους συλλόγους των εκπαιδευτικών να έρθουν σε επαφή με την ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ για να συντονίσουμε και να οργανώσουμεκαλύτερα τον αγώνα μας για τα παραπάνω αιτήματα που μας αφορούν όλους.

 

Το Δ.Σ.

 

21.12.2019

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...