Τρίτη εβδομάδα κλειστό το Δημοτικό Σχολείου Τήλου - Καταγγελία για αδιαφορία απο τους αρμόδιους

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΛΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1/11/2013
Αγαπητοί κύριοι
Το δημοτικό σχολείο Τήλου παραμένει κλειστό για Τρίτη εβδομάδα λόγω αποχής των παιδιών από τα μαθήματά τους με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Βασικό μας αίτημα είναι στο διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Τήλου να ανασταλεί το ολοήμερο τμήμα, έτσι ώστε ο τρίτος δάσκαλος να διατεθεί στην πρωινή ζώνη και οι διδασκαλίες να γίνονται πιο αποτελεσματικές και παιδαγωγικά ορθές για τους μαθητές.
Στόχος μας είναι η αναστολή λειτουργίας του ολοημέρου ώστε να υπάρχει ευελιξία στο να διατίθεται ο τρίτος δάσκαλος, ο οποίος προορίζεται για το ολοήμερο, στην πρωινή ζώνη. Στηριζόμαστε σε ισχύουσες εγκυκλίους και αποφάσεις υπουργών των  προηγούμενων χρόνων οι οποίες δίνουν την δυνατότητα στις σχολικές μονάδες απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών, με ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ του δημοτικού σχολείου, όπως είναι και η Τήλος, να δουλέψουν με αυτόν τον τρόπο.
    Δεδομένου ότι υπάρχουν θετικές εισηγήσεις προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για αναστολή του ολοημέρου από τον αρμόδιο Σχολικό Σύμβουλο, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου και έχοντας την συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τις προφορικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων στο υπουργείο για την επίλυση του προβλήματος, απαιτούμε να δοθεί λύση με έγγραφη άδεια για αναστολή του ολοημέρου.
Καταγγέλλουμε ότι εδώ και τόσο καιρό οι αρμόδιοι αδιαφορούν για την άμεση λύση του ζητήματος με αποτέλεσμα το σχολείο να παραμένει κλειστό και οι μαθητές να χάνουν τα μαθήματά τους.
Τα παιδιά μας στερούνται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στη μάθηση, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι συντεταγμένη πολιτική η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των ακριτών; Αρνούμαστε να μας αντιμετωπίζει το κεντρικό κράτος μόνο ως έσοδο και ως φορολογούμενους πολίτες καταπατώντας ταυτόχρονα τα βασικά μας δικαιώματα.
Δεν αρνούμαστε τις υποχρεώσεις μας, απαιτούμε τα δικαιώματά μας. Αφήστε μας να ζήσουμε αξιοπρεπώς στους βράχους που έχουμε επιλέξει.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...