Τράπεζα Δωδεκανήσου: Δεν θα ανεχθούμε δυσφημιστικά δημοσιεύματα - Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Τράπεζας Δωδεκανήσου

 

Σε απάντηση ορισμένων δημοσιευμάτων τα οποία αναγράφουν ότι το ποσοστό «κόκκινων» δανείων της Τράπεζας Δωδεκανήσου ανέρχεται σε 54%, πρέπει να τονισθεί κατηγορηματικά και προς πάσα κατεύθυνση ότι το νούμερο αυτό ουδέποτε υπήρξε σε ολόκληρη την ιστορία της Τράπεζας! Ακόμα και μετά την πρόσφατη αιφνίδια και αδικαιολόγητη επαναξιολόγηση μέρους των καθυστερούμενων, και ήδη ρυθμισμένων, δανείων από την Τράπεζα της Ελλάδος, με αποτέλεσμα την πτώση του Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας και την συνακόλουθη ανάγκη άντλησης επιπλέονκεφαλαίων ύψους 5.000.000 ευρώ, το ποσοστό ανερχόταν στο μισό από το αναφερόμενο!

 

Όπως τονίστηκε στην συνέντευξη τύπου τουΔ.Σ. της Δευτέρας 09.12.2013, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων βρισκόταν πάντα εντός των πλαισίων της αγοράς, ενώ οι ρυθμίσεις δανείων στις οποίες προέβαινε η Τράπεζα ήταν σύμφωνες με τις πρακτικές του κλάδου και την κείμενη νομοθεσία και είχαν διττό στόχο: την μείωση της ζημίας της Τράπεζας από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την διάσωση των επιχειρήσεων που είχαν τα εχέγγυα και τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, καταβάλλοντας τα συμφωνηθέντα.

 

 Η Τράπεζα Δωδεκανήσου κατά την πολυετή πορεία της πορεύτηκε πάντα συντηρητικά, ουδέποτε εκτέθηκε σε κινδύνους αποκτώντας «τοξικά» προϊόντα, αλλά δρούσε σύμφωνα με τις οδηγίες των εποπτικών αρχών και με γνώμονα το συμφέρον της Τράπεζας και των συνεταίρων της.

 

Η Τράπεζα συστηματικά και με όλα τα μέσα που διαθέτει θα προασπίσει τους πελάτες μεριδιούχους της, τους εργαζόμενούς της, την τοπική οικονομία και την υπόληψή της έναντι τόσο της μη νόμιμης απόφασης ανάκλησης της αδείας της όσο και έναντι των πάσης φύσεως ανακριβών και δυσφημιστικών δημοσιευμάτων.

 

Το Δ.Σ. αναμένει σύντομα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος για την έκδοση Προσωρινής Διαταγής περί προσωρινής αναστολής της απόφασης ανάκλησης, καθώς και την απόφαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος επί της αιτήσεως θεραπείας που κατέθεσε, και ανάλογα με τις εξελίξεις θα καθορίσει την μετέπειτα  στρατηγική του. Σε κάθε περίπτωση, κύριο μέλημα του Δ.Σ. της Τράπεζας είναι η κατά το δυνατό μεγαλύτερη εξασφάλιση των εργαζομένων, των δανειοληπτών και των μεριδιούχων της. Για το σκοπό αυτό, τα μέλη του Δ.Σ. είναι αποφασισμένα να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο δυνατό μέσο.

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...