"Το Χρονικό της Ενσωμάτωσης" στην Διπλωματική Ακαδημία από την Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος"

Μετά από πρόσκληση από την Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών, παρουσιάσαμε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, το Επετειακό αφιέρωμα της Πολιτιστικής Ομάδας "Αρχιπέλαγος" με τίτλο "Το Χρονικό της Ενσωμάτωσης" (των Δωδεκανήσων) , στην ΚΖ'  Σειρά υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας .
Ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία του Διευθυντού της Ακαδημίας , Πρέσβη (με βαθμό Πληρεξούσιου Υπουργού Α') κ. Νικολάου Γαριλίδη και της Διευθύντριας Σπουδών κ. Ευαγγελίας Καλαϊτζή.
Στην ολιγόλεπτη εισαγωγή η κα Βουβάλη από την Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος", αναφέρθηκε στην δομή και τις πηγές του ντοκυμαντέρ , συμπληρώνοντας κάποια στοιχεία για ορισμένους από τους πρωταγωνιστές του Δωδεκανησιακού Αγώνα. Ακολούθησε η προβολή του 40λεπτου ντοκυμαντέρ .
Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με αναφορές από τον κ Παπαδόπουλο (Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος") στην Συνθήκη των Παρισίων και έκλεισε με τις επισημάνσεις του κ. πρέσβη για τις γέφυρες και τις ισορροπίες που πρέπει να δημιουργεί η "διπλωματία", ανάμεσα στον ρεαλισμό της πολιτικής και τον συναισθηματισμό των πολιτών. --

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Η Ματίνα Χατζημάρκου,σύζυγος του Νεκτάριου Σαντορινιού έστειλε σήμερα,πρώτη φορά μετά το θάνατο του...
Ρόδος, 07/02/2023 - Επιστολή Νεκτάριου Σαντορινιού   «Εδώ και καιρό η χώρα μας βιώνει...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...