"Το Χρονικό της Ενσωμάτωσης" στην Διπλωματική Ακαδημία από την Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος"

Μετά από πρόσκληση από την Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών, παρουσιάσαμε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, το Επετειακό αφιέρωμα της Πολιτιστικής Ομάδας "Αρχιπέλαγος" με τίτλο "Το Χρονικό της Ενσωμάτωσης" (των Δωδεκανήσων) , στην ΚΖ'  Σειρά υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας .
Ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία του Διευθυντού της Ακαδημίας , Πρέσβη (με βαθμό Πληρεξούσιου Υπουργού Α') κ. Νικολάου Γαριλίδη και της Διευθύντριας Σπουδών κ. Ευαγγελίας Καλαϊτζή.
Στην ολιγόλεπτη εισαγωγή η κα Βουβάλη από την Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος", αναφέρθηκε στην δομή και τις πηγές του ντοκυμαντέρ , συμπληρώνοντας κάποια στοιχεία για ορισμένους από τους πρωταγωνιστές του Δωδεκανησιακού Αγώνα. Ακολούθησε η προβολή του 40λεπτου ντοκυμαντέρ .
Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με αναφορές από τον κ Παπαδόπουλο (Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος") στην Συνθήκη των Παρισίων και έκλεισε με τις επισημάνσεις του κ. πρέσβη για τις γέφυρες και τις ισορροπίες που πρέπει να δημιουργεί η "διπλωματία", ανάμεσα στον ρεαλισμό της πολιτικής και τον συναισθηματισμό των πολιτών. --

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...