"Το Χρονικό της Ενσωμάτωσης" στην Διπλωματική Ακαδημία από την Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος"

Μετά από πρόσκληση από την Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών, παρουσιάσαμε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, το Επετειακό αφιέρωμα της Πολιτιστικής Ομάδας "Αρχιπέλαγος" με τίτλο "Το Χρονικό της Ενσωμάτωσης" (των Δωδεκανήσων) , στην ΚΖ'  Σειρά υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας .
Ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία του Διευθυντού της Ακαδημίας , Πρέσβη (με βαθμό Πληρεξούσιου Υπουργού Α') κ. Νικολάου Γαριλίδη και της Διευθύντριας Σπουδών κ. Ευαγγελίας Καλαϊτζή.
Στην ολιγόλεπτη εισαγωγή η κα Βουβάλη από την Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος", αναφέρθηκε στην δομή και τις πηγές του ντοκυμαντέρ , συμπληρώνοντας κάποια στοιχεία για ορισμένους από τους πρωταγωνιστές του Δωδεκανησιακού Αγώνα. Ακολούθησε η προβολή του 40λεπτου ντοκυμαντέρ .
Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με αναφορές από τον κ Παπαδόπουλο (Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος") στην Συνθήκη των Παρισίων και έκλεισε με τις επισημάνσεις του κ. πρέσβη για τις γέφυρες και τις ισορροπίες που πρέπει να δημιουργεί η "διπλωματία", ανάμεσα στον ρεαλισμό της πολιτικής και τον συναισθηματισμό των πολιτών. --

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...