Το "τελευταίο αντίο" στο Δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο - Η Ρόδος ανταπόδωσε το σεβασμό και την αγάπη που της έδειξε

Μέσα σε κλίμα οδύνης εγινε το απόγευμα η κηδεία του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Ρόδου. Ο Φώτης Χατζηδιάκος εδωσε μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες και εφυγε για το μεγάλο ταξίδι το βράδυ του Σαββάτου το νοσοκομείο Ρόδου όπου νοσηλευόταν.

Η εξόδιος ακολουθία εγινε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρόδου Κυριλλου με τη συμμετοχή πολλών ιερέων. Δίπλα στο φέρετρο του τέως δημάρχου η αγαπημένη του οικογένεια, η γυναίκα του Αγάπη, ο γιος του Στέργος η μάνα του Μαρία, ο αδερφός του Γιώργος και πλήθος συγγενών και φίλων απο τη Ρόδο κια την Κρήτη. Ο ναός είναι γεμάτος από ανθρώπους της αυτοδιοίκησης που τίμησαν τον συνάδελφο τους αλλά και απλούς ανθρώπους που θέλησαν να πουν ένα τελευταίο αντίο στο δήμαρχο που κατέβαλλε τεράστιες προσπάθειες για την πρόοδο του νησιού.

Ηταν εκεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης και Παυλος Χρηστίδης, οι τεως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Παπανικόλας και Γιάννης Παρασκευάς, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς, οι βουλευτές της Ν.Δ Μάνος Κόνσολας και βασίλης Υψηλάντης, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουρακης, ο τεως περιφερειάρχης Γιάνης Μαχαιρίδης, οι πρώην δήμαρχου Στάθης Κουσουρνάς, Μανώλης Σαββής, Γιάννης Ιατρίδης, Μάνος Κόκκινος, Σάββας Καραγιάννης, ο Νικηφόρος Παπανικόλας, η Αλίκη Μοσχη, ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και πλήθος αυτοδιοικητικών που αποτέλεσαν και τιμητική φρουρά γύρω από το φέρετρο.

Οι επικήδειοι πολλοί, από τον Σεβσμιότατο Μητροπολίτη Ροδου Κύριλλο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλακη, το δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον τεως περιφερειάρη Γιάννη Μαχαιρίδη, τον τέως πρόεδρο του δ.σ Ροδίων Γιάννη Τσιγάρο και άλλους. Όλοι εξήραν το σθένος, το ήθος, τον δυναμισμό του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου που εφυγε σε ηλικία μόλις 64 ετών.

Ξεχωριστός ήταν ο επικήδειος απο το γιο του τεως δημάρχου Στέργο Χατζηδιάκο που με αγάπη και σεβασμό περιέγραψε τον πατέρα, σύζυγο, γιο, θείο Φώτη Χατζηδιάκο.Καλό ταξίδι στο Δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, στο Φώτη το φίλο μας, που ήταν δίπλα μας σε καλές και άσχημες στιγμές...

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...