Το ΤΕΕ Δωδ/σου καλεί τους τοπικούς φορείς σε δυναμικές αντιδράσεις για να μην κλείσουν ΔΕΥΑΡ και ΡΟΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ρόδος 3-12-2013
Συνήλθε χθες το βράδυ (Δευτέρα) σε έκτακτη συνεδρίαση η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ Δωδεκανήσου με μοναδικό θέμα συζήτησης τα δημοσιεύματα περί κλεισίματος των δημοτικών επιχειρήσεων ΔΕΥΑΡ και ΡΟΔΑ.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σ. Χατζησάββας, ο πρόεδρος του ΡΟΔΑ κ. Δ. Καρατζιάς, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΡ  κ. Γ. Υψηλάντης, ο διευθυντής του ΡΟΔΑ, κ. Φ. Καραμανώλης, οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων Ελ. Καρανικόλας (ΔΕΥΑΡ) και Μ. Κοντουδάκης (ΡΟΔΑ), μέλη των διοικήσεων των δύο σωματείων και στελέχη των δύο δημοτικών επιχειρήσεων.
Ομόθυμα εκφράστηκε η κάθετη αντίθεση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το κλείσιμο των επιχειρήσεων που προωθείται καθ’ υπαγόρευση της τρόικας, για την επίτευξη του στόχου των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, παραβλέποντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό όφελος διότι η λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Αντιθέτως οι επιχειρήσεις αυτές επιτελούν σημαντικό κοινωφελές-κοινωνικό έργο και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού. Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι η ύδρευση, η αποχέτευση, οι συγκοινωνίες αποτελούν κοινωνικά αγαθά τα οποία θα πρέπει να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο.
Οι επιλογές αυτές έχουν ως απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών όχι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, αλλά στοχεύουν στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.
Καλούμε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους βουλευτές Δωδεκανήσου και όλους τους φορείς να συντονίσουν την δράση τους, να προχωρήσουν σε δυναμικές αντιδράσεις έτσι ώστε να ανατραπούν αυτές οι επιλογές.
Είναι σημαντικό για όλη τη ροδιακή κοινωνία και τους πολίτες να αντιληφθούν ότι οι σχεδιασμοί αυτοί είναι σε βάρος τους.
Το ΤΕΕ Δωδ/σου θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Για την δ.ε. του ΤΕΕ Δωδ/σου
Ο πρόεδρος
Ιάκωβος Γρύλλης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...