Το Τ.Ε.Ε.Δωδεκανήσου και η Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Δωδεκανήσου συμμετέχουν στην αυριανή απεργία

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η-ΚΑΛΕΣΜΑ-24ωρη Γενική Απεργία στις 9 Απριλίου 2014
Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε ακόμα ένα πολυνομοσχέδιο ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων. Ο κλάδος των Διπλωματούχων Μηχανικών στην Ελλάδα είτε ελεύθεροι επαγγελματίες είτε δημόσιοι υπάλληλοι είχε δεχθεί έως και την ψήφιση του προαναφερθέντος πολυνομοσχεδίου πολύ μεγάλο πλήγμα. Παράλληλα με τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός στο σύνολό του, οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν να αντιμετωπίσουν την κατακόρυφη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την δήμευση περιουσιών για την μη τακτοποίηση των ασφαλιστικών & φορολογικών τους υποχρεώσεων, το γεγονός ότι δεν τους επιτρέπεται να καταχωρηθούν ως άνεργοι κ.α. Την ίδια στιγμή οι διπλωματούχοι μηχανικοί δημόσιοι υπάλληλοι, παράλληλα με το γεγονός ότι εργάζονται υπό την μόνιμη απειλή της απόλυσης τους, έχουν υποστεί μείωση στις αποδοχές τους που ξεπερνάει το 50 – 60%. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω με το εν λόγω πολυνομοσχέδιο  ανοίγει ο δρόμος για την απονομή όμοιων επαγγελματικών δικαιωμάτων ακόμη και στους απόφοιτους Κολεγίων, στα επαγγέλματα του Πολιτικού του Τοπογράφου και του Αρχιτέκτονα Μηχανικού. Επιπλέον στο εξής τα εκδοθέντα Π.Δ. δεν θα ορίζουν ποιες δραστηριότητες ασκεί κάθε ειδικότητα μηχανικού, αλλά ποιες δραστηριότητες ΔΕΝ θα μπορεί να ασκεί! Αναρωτιόμαστε τέλος, πως είναι δυνατό έναν χρόνο πριν να ψηφίζεται η υπέρογκη αύξηση των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών υπέρ Ε.Τ.Α.Α. – ΤΣΜΕΔΕ με πρόφαση τη βιωσιμότητα του ταμείου, και με το παρόν πολυνομοσχέδιο να καταργείται η κράτηση 2% υπέρ αυτού. Και βέβαια όλα τα ανωτέρω χωρίς να ζητηθεί η άποψη του πλέον αρμόδιου για τα θέματα επιμελητηρίου του Τ.Ε.Ε.
Το Τ.Ε.Ε. τμήμα Δωδεκανήσου και η Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Δωδεκανήσου με αφορμή τα ανωτέρω συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε.
Συνάδελφοι, ήρθε η ώρα να κινητοποιηθούμε μαζικά επιτέλους. Να στείλουμε ένα μήνυμα καταδίκης στην πολιτική των τελευταίων χρόνων που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που με την αρωγή των Μ.Μ.Ε. και την καθοδήγηση των ευρωπαίων εταίρων μας, έχει διαλύσει και εξευτελίσει το επάγγελμα του διπλωματούχου μηχανικού αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της. Σε όλα αυτά δεν μπορούμε να μείνουμε απλοί θεατές…
 




ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

- Στις πολιτικές της βαρβαρότητας και της ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος  

- Στις επιλογές που οδηγούν την χώρα στην απόλυτη ύφεση και στην χρεοκοπία,  επιδιώκοντας να καθηλώσουν το παραγωγικό επιστημονικό δυναμικό, αλλά και το σύνολο των Ελλήνων εργαζομένων και ελευθέρων επαγγελματιών στο περιθώριο της οικονομίας και της κοινωνίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Την ανατροπή  των απαράδεκτων διατάξεων του πολυνομοσχεδίου
-Την προάσπιση της επαγγελματικής  και προσωπικής μας αξιοπρέπειας

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ


-    Στην 24ωρη Γενική Απεργία  στις 09 Απριλίου 2014 ημέρα Τετάρτη.
-    Στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου στις 10.30 πμ


 Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα!



Ο Πρόεδρος Τ.Ε.Ε.
Τμήμα Δωδεκανήσου


Ιάκωβος Γρύλλης
Πολιτικός Μηχανικός        Ο Πρόεδρος Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
Δωδεκανήσου


Φραντζής Φιλήμων
Μηχανολόγος Μηχανικός

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...