Το τέλος  της μετά την μεταπολίτευση εποχής, του Σπύρου Καλαποδάκη

«Το τέλος  της μετά την μεταπολίτευση εποχής: Η σημερινή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης αποδεικνύει περίτρανα ότι το κράτος δικαίου ειναι βαθιά εδραιωμένο θεσμικά και συνειδησιακα σε μια χώρα λαβωμένη και εξαθλιωμενη κοινωνικά, οικονομικά και ηθικά από τη δεκαετή κρίση. 

Μια θαρραλέα και πρωτόγνωρη δικαστική απόφαση για την Ευρώπη του 21ου αιώνα, όπου φασιστικά μορφώματα  εκκολάφθηκαν και θεριέψαν κατα την προηγούμενγ δεκαετία σε πολλές κραταιές  οικονομικά χώρες. 

 

Η δικανική κρίση ναι μεν ταυτίστηκε με το κοινό περί δικαίου δεν υπαγόρευτηκε όμως από αυτό. 

 

Ίσως, η σημερινή απόφαση να  σηματοδοτεί το τελος μιας εποχής που οι μνήμες είναι ακόμα νωπές και το μελάνι των ιστορικών δεν εχει αρχισει να στεγνώνει. Μιας δεκαετίας με αντιφάσεις, οργή, θυμό, ακρότητες και κινήματα τροφοδοτούμενα από την μισαλλοδοξία και την εξαχρείωση. 

 

Ίσως, να είναι ένα ορόσημο για τη δημοκρατία και τους θεσμούς αυτού του τόπου που αμφισβητηθηκαν, διασαλεύτηκαν αλλά ποτέ δεν κατέρρευσαν ακόμα και στις πιο ζοφερές στιγμές του. 

 

Ίσως, να είναι η απαρχή ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου μεταξύ πολιτών και κράτους στη βάση της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας που εμπεδώνεται καθημερινά σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία. 

 

Ίσως, να ειναι το σημείο εκείνο που γυρνάς τον διακόπτη της ιστορίας. Και όχι γιατι το εύχεσαι αλλα γιατί αγωνίζεσαι για αυτό. 

 

"Αν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι, είσαστε χαμένοι. Φίλος σας είναι η αλλαγή, η αντίφαση σύμμαχός σας. Από το τίποτα πρέπει κάτι να κάνετε, μα οι δυνατοί πρέπει να γίνουν τίποτε. Αυτό που έχετε απαρνηθείτε το, και πάρτε αυτό που σας αρνιούνται." Μπερτολτ Μπρεχτ»

# Ο Σπύρος Καλαποδάκης είναι δικηγόρος  με μεταπτυχιακό στην Οικονομία και το Δίκαιο. 

Είναι ο γιος του Βασίλη Καλαποδάκη(εκπαιδευτικός  προεδρος της κοινότητας Βατίου και της Ελευθερίας Φτακλάκη, Διεθνολόγος και τομεάρχης νισιωτικης πολιτικης του ΚΙΝΑΛ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...