Το Σωματείο Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών Κολυμπίων Ρόδου τάσσεται κατά της δημιουργίας βιολογικού στην περιοχή Θεοτόκος Κολυμπίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Το Σωματείο Καταστηματαρχών και Επαγγελματιών Κολυμπίων Ρόδου σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα (06/10/2021), με μοναδικό θέμα την λήψη απόφασης ως προς την θέση του  για την «ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Γ  ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΑΦΑΝΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ» (θέμα 8 της 16ης Συνεδρίασης της ΔΕΥΑΡ που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 08/10/2021) έλαβε τις παρακάτω αποφασεις:

 

Ομόφωνα τασσόμαστε κατά της υλοποίησης οποιασδήποτε μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στην περιοχή Θεοτόκος Κολυμπίων εφόσον δεν έχουμε καμία ενημέρωση ως προς την τεχνική μελέτη του έργου. 

 

Ζητάμε την ενημέρωσή μας από την ΔΕΥΑΡ ως προς την μελέτη και τα χαρακτηριστικά του έργου ωστε να έχουμε τη δυνατότητα να γνωμοδοτήσουμε ως προς τις επιπτώσεις της στο οικιστικό περιβάλλον και της συνέπειες του στον τουρισμό.

 

Αιτούμαστε την συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε άλλη συνεδρίαση που θα αφορά σε περιβαλλοντικές ή άλλες παρεμβάσεις στην περιοχή των Κολυμπίων, ώστε το Σωματείο να γνωμοδοτήσει για τα εκάστοτε θέματα με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής.

 

Ας μην ξεχνάμε πως η περιοχή φιλοξενεί κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστών χάρη στην καθαρότητα του φυσικού περιβάλλοντος και της θαλάσσιας περιοχής που την περικλείει.  Δε  θα ανεχθούμε την υποβάθμισή της!

 

Είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε τα έργα που είναι απαραίτητα για την περιοχή μας, όμως πάντα με γνώμονα την εξασφάλιση της ποιότητας αλλά και αναβάθμισης της!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...