Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου συμμετέχει στη γενική απεργία της Τετάρτης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

-ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζούλη 30.                                                                                    

-ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ                      

 -ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ                                                

 -ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΜΗΣ(ΔΕΗ)ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

-ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

-Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

  Στην ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση και εργοδοσία, επιβάλλεται να απαντήσουμε προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των εμπορικών ομίλων.

Καταγγέλλουμε τη λιτότητα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα, την αύξηση κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και την μείωση της φορολογίας τους, την «ανάπτυξη» που δεν είναι για το λαό αλλά για το κεφάλαιο.

Το βλέπουμε και στον κλάδο μας, στα μηνύματα ανάκαμψης που έρχονται με νέες επενδύσεις, την εξαγορά επιχειρήσεων από μεγάλες πολυεθνικές, με την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων χωρίς όμως να αλλάζουν προς το καλύτερο οι συνθήκες για τους εργαζόμενους. Οι μισθοί που κατρακύλησαν στα χρόνια της κρίσης εξακολουθούν να παραμένουν καθηλωμένοι ενώ επεκτείνονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης  και η δράση των εργολάβων. Η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς σπάει κόκαλα ενώ δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας της υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα να αυξάνονται ραγδαία τα εργατικά ατυχήματα.

Τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας που στενάζει από το διαρκές χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και τους φόρους. Όσο και αν κομπάζει η κυβέρνηση ότι βγήκαμε από τα μνημόνια δεν έχει καταργήσει κανέναν από τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους. Τους διατηρεί και συνεχίζει το καθεστώς γαλέρας στην εργασία, το πετσόκομμα των συντάξεων, την αύξηση της φοροληστείας, τις νέες αυξήσεις σε ΕΝΦΙΑ, τιμολόγια ΔΕΗ, πετρέλαιο, καύσιμα κ.α. 

  Στις 28 Νοέμβρη διεκδικούμε μαζικά, μαχητικά με απεργιακή κινητοποίηση αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των νόμων Κατρούγκαλου, Βρούτση-Αχτσιόγλου και όλων των μνημονιακών νόμων, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, ανάκτηση απωλειών.

Ο Νόμος Αχτσιόγλου – Βρούτση, καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, λέει ότι η κυβέρνηση θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, με κριτήρια την «παραγωγικότητα», την «ανταγωνιστικότητα», την «απασχόληση» και την «ανεργία», δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει τους μισθούς. Αυτό εννοούν όταν μιλούν για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ότι θ’ αποφασίζει το Υπουργείο με βάση τις ανάγκες των μονοπωλίων ανάλογα με τις αντοχές της οικονομίας και όχι με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις εργαζομένων-εργοδοτών που αποτυπώνεται στην ΕΓΣΣΕ.

   Με τη συμμετοχή μας στην απεργία 28 Νοέμβρη απαντάμε με αποφασιστικότητα στον άθλιο ρόλο της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ (ΓΣΕΕ, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ) για την υπονομευτική στάση τους απέναντι στο ενιαίο απεργιακό μέτωπο που συγκρότησαν με μαζικές συλλογικές διαδικασίες εκατοντάδες συνδικάτα.

    Αφού συνειδητά υπηρετούν, ως πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη, τα αφεντικά τους κυβέρνηση και εργοδοσία.  

  Κυβέρνηση, εργοδοσία, κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός συνδικαλιστικού κινήματος εχθρικό για την εργατική τάξη.

  Δημιουργούμε σε κάθε χώρο δουλειάς απεργιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα, ενισχύουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα δράσης ¨από τα κάτω¨.

  Να πάρουν απάντηση η εργοδοσία, η κυβέρνηση και τα όργανα των καπιταλιστών στο εργατικό κίνημα με τη μαζική μας συμμετοχή στην απεργία 28 Νοέμβρη.

  Αντί αναμονής, ψεμάτων και αυταπατών εμείς επιλέγουμε τον αγώνα με σύνθημα μας ¨μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων¨.   

 

                                             ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις

  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

  Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.

  Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

  Μέτρα υγείας  και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλλειμάτων, κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.

  Δημιουργία δωρεάν προγραμμάτων και υποδομών για αθλητισμό, πολιτισμό, ψυχαγωγία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

  Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ, επέκταση της άδειας κυήσεως σε δύο μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά. Ένα χρόνο με αποδοχές στη μητέρα ή τον πατέρα. Άδειες για ασθένειες ή άλλες ανάγκες. Μεγαλύτερες άδειες για μονογονεικές οικογένειες.

  Αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

  Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας ένα τεράστιο αμερικανονατοικό στρατόπεδο. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βάζει το λαό μας όλο και πιο βαθιά στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Οι βάσεις τους φτιάχνονται και αναβαθμίζονται για να μας μπλέξουν ακόμα περισσότερο στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων που δεν διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, καταστροφές, σκοτωμούς και ξεριζωμούς.   

      ΟΡΓΑΝΩΣΗ–ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ

        ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΜΗΣ (ΔΕΗ) 10.30 Π.Μ.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ & ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...