Το πυροσβεστικό ελικόπτερο έσωσε την Τήλο από μεγάλη φωτιά - Η δήμαρχος ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Πλάκας Τήλου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή περίπου στις 12:30 χθες το μεσημέρι και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.  Άμεση ήταν η κινητοποίηση των κατοίκων του νησιού και του Δήμου της Τήλου, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση.
Η περιοχή καιγόταν επί τέσσερις περίπου ώρες ελεγχόμενα και ενώ έδειχναν τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα, η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων.  Η Τήλος στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή καθώς άμεση ήταν η αντίδραση του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ρόδου,  Πύραρχου κ. Χρήστου Γκολφίνου αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Επί τόπου έσπευσε το ελικόπτερο της πυροσβεστικής για ρίψεις αεροπυρόσβεσης, ενώ έξι πυροσβέστες μετέβησαν στο νησί μας περιφρουρώντας όλη τη νύχτα την περιοχή και σβήνοντας τις κατατόπους αναζωπυρώσεις.
Οφείλουμε λοιπόν, κατ’ ελάχιστον  να ευχαριστήσουμε δημοσίως  τον  Πύραρχο κ. Γκολφίνο και την ομάδα πυροσβεστών: κ. Αυγουστάκη Δημήτρη, Δεληγιαννάκη Νεκτάριο, Κριζά Αντώνιο, Τσοχλίν Ιωάννη, Ανδρέου Μάριο και Χαρτερό Χρυσοβαλάντη, που έσπευσαν στο νησί μας αψηφώντας τον κίνδυνο, την απόσταση, τις καιρικές συνθήκες και τις προσωπικές τους υποχρεώσεις για να μας βοηθήσουν να διασφαλίσουμε τον φυσικό του πλούτο.
Ευχόμαστε να έχουμε την ευχαρίστηση να σας ξαναδούμε σύντομα κάτω από άλλες συνθήκες και ελπίζουμε ο δικός σας ζήλος και αγάπη για την φύση να αποτελέσει παράδειγμα προς όλους.
Η παραλία της Πλάκας αποτελεί για εμάς τους Τηλιακούς έναν επίγειο, φυσικό παράδεισο που για κανέναν λόγο δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί όσο και αν θα το ήθελαν ενδεχομένως κάποιοι. Επιφυλασσόμεθα ως Δημοτική αρχή και δεδομένου ότι η εν λόγω περιοχή αποτελεί ένα από τα κοσμήματα του περιβαλλοντικού πλούτου του νησιού μας, να αναλάβουμε δράση προκειμένου να διερευνήσουμε τα αίτια της πυρκαγιάς.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...