Το πρώτο δωρεάν on line φροντιστήριο ανοίγει τις πύλες του στους Λειψούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ON LINE ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΝΟΣ

Εστιάζοντας στις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των Ολιγοθέσιων Σχολείων, τo Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ συνεχίζει την πολύπλευρη κοινωνική του δράση, εγκαινιάζοντας μια νέα συνεργασία με τον Δήμο Λειψών, που στοχεύει στη μαθησιακή ενίσχυση των γυμνασιακών και λυκειακών τάξεων. Αγκαλιάζοντας με ευαισθησία και ευθύνη τον μαθητή, αλλά και τον εκπαιδευτικό του Ολιγοθέσιου Σχολείου, το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΡΝΟΣ προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερα από 30.000 φροντιστηριακά μαθήματα, με διδασκαλία σε video για τη θεωρία, τη μεθοδολογία και τις ασκήσεις όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου. Επιπλέον, οι μαθητές του Δήμου Λειψών θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, όπως on line τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα, λύσεις θεμάτων εξετάσεων, λύσεις της Τράπεζας θεμάτων της Α’ Λυκείου, κλπ.

 

Με στόχο να αντισταθμίσει τις αντικειμενικές εκπαιδευτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Λειψών, το Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ θέτει πρωτοπόρες τεχνολογικές εφαρμογές στην υπηρεσία των Ολιγοθέσιων Σχολείων, προκειμένου να συμβάλλει ενεργά προς την κατεύθυνση μιας ισότιμης εκπαιδευτική διαδικασίας. Μέσω μιας επαναστατικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας, καθηγητές και μαθητές αποκτούν 24ωρη πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό, όπου κι αν βρίσκονται, ενώ συγχρόνως με τη δημιουργία μιας σειράς εξειδικευμένων μαθημάτων διασφαλίζεται η δυνατότητα αλληλεπίδρασης μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικού. Παράλληλα, ο εκπαιδευτικός έχει καθημερινά στη διάθεσή του το σενάριο της επόμενης ημέρας, αλλά και τη δυνατότητα να εξερευνήσει εναλλακτικές διδακτικές προσεγγίσεις.

 

Χαιρετίζοντας τη νέα συνεργασία, ο μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός, κ. Ιωάννης Κρόκος, Διευθυντής του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ δήλωσε:

 

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να συμβάλλουμε ενεργά στο απαιτητικό και σύνθετο διδακτικό έργο του καθηγητή του Ολιγοθέσιου Σχολείου, που αντιμετωπίζει πολλούς περιορισμούς, όπως την έλλειψη χρόνου, τη συχνή ανάγκη συνδιδασκαλίας των τάξεων, τις διάφορες ελλείψεις στην υλικοτεχνική δομή, την περιορισμένη επικοινωνία κλπ. Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Λειψών κ. Φώτη Μάγγου, αλλά και της Διευθύντριας του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων κ. Σοφίας Χάιτα μας δίνει την ευκαιρία να διαμορφώσουμε από κοινού ένα νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον, που υπερβαίνει χωρικούς και χρονικούς περιορισμούς και μεταμορφώνει ριζικά την εκπαιδευτική διαδικασία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Λειψών».

 

Ο Δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος δήλωσε: «Η χορηγία του «Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ» προς το Δήμο μας, έρχεται να συμβάλλει στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Λειψών να ενισχύσει την εκπαιδευτική προοπτική και δραστηριότητα του νησιού μας. Η αποδοχή της χορηγίας στοχεύει στην έγκαιρη και άμεση εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών σε όλα τα μαθήματα. Αποσκοπεί να υποβοηθήσει το αναντικατάστατο, ουσιαστικό και σημαντικό έργο του σχολείου στο νησί. Το υποστηρικτικό εκπαιδευτικό εργαλείο που θα διατεθεί μέσω της χορηγίας αποκτά πρόσθετη σημασία, αν αναλογιστούμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν περιοριστεί σημαντικά τα μαθήματα στα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο Γυμνάσιο και πρόσθετης διδακτικής στήριξης στο Λύκειο».

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ για τα Ολιγοθέσια Σχολεία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...