Το Ποτάμι στη Ρόδο: Καλό το "περιτύλιγμα" αλλά χωρίς πολιτική!! Φωτορεπορτάζ Φίλιππος Φιλίπππου

Το VERENA βρέθηκε στην ανοιχτή εκδήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη στο προαύλιο χώρο του Ακταίον και για ένα μεγάλο μέρος παρακολούθησε την ομιλία και την συζήτηση που ακολούθησε. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ήρθε στη Ρόδο συνοδευόμενος απο συνεργεία ΜΜΕ των Αθηνών, το ίδιο γίνεται όπου πάει, τα οποία μαζί με τα τοπικά έκαναν έντονη την παρουσία τους...Δημοσιογράφοι, Φωτογράφοι και καμεραμαν έπιαναν ένα μεγάλο μέρος της "πλατείας". Είχαν τοποθετηθεί καθίσματα ενώ στο πίσω μέρος του Ακταίον δινόταν παιδικό πάρτι και μπροστά στο Ακταίον γινόταν η υποδοχή των αθλητών που είχαν πάρει μέρος σε αγώνα...Είχε κόσμο, κάποιοι απο αυτούς ήθελαν να δουν και να ακούσουν απο κοντά στον Σταύρο που πο δημοσιογράφος έγινε πολιτικός. Άνετος, προσιτός, μίλησε ελάχιστα, μια μεγάλη διαφορά απο τους παραδοσιακούς πολιτικούς που θα μιλήσουν ακόμη...Ξεκίνησε λέγοντας οτι πριν έρθει στο Ακταίον , είχε επισκεφθεί έναν ξενοδόχο και έναν ζαχαροπλάστη. Ο τελευταίος δραστηριοποιείται στην περιοχή της νέας μαρίνας και του είπε για τα 14 χρόνια που περιμένει να ολοκληρωθεί το έργο..."Περιμένει και ο ζαχαροπλάστης και άλλοι αλλά η μαρίνα δεν τελειώνει και τα σκάφη πάνε απέναντι! Εμείς θα συμπυκνώσουμε τα λόγια με την πράξη. Δεν έχουμε άλλο χρόνο! Θα το κάνει το Ποτάμι με ανθρώπους που έχουν δουλέψει, που έχουν πετυχει στη ζωή τους, που μπορούν να φθάσουν σε πιο γρήγορο αποτέλεσμα" είπε και πρόσθεσε οτι " το κυβερνητικό πρόγραμμα ετοιμάζεται απο 70 άτομα και θα είναι έτοιμο μετά τις ευρωεκλογές!Με λίγα λόγια μας είπε" ψηφίστε μας τώρα να πάμε στην ευρωβουλή και μετά βλέπουμε"!!!! Όπως θα δούμε μετά τις ευρωεκλογές σε ποια ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου θα συμμετέχουν...Με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουνε, γιατί με όλους δεν γίνεται, θα το μάθουμε και αυτό μετά τις εκλογές!
Αμεσως μετά τον ....ζαχαροπλάστη άρχισαν οι ερωτήσεις. Η πρώτη που τέθηκε ήταν αυτή με τον Δημήτρη Κρεμαστινό ο οποίος με δηλώσεις του είχε αναρωτηθεί απο που χρηματοδοτείται το Ποτάμι...Αστραψε και βρόντηξε ο θεοδωράκης, φαινόταν να κατέχει το θέμα καλά, και τον περιποιήθηκε δεόντως! "« Είναι ένα σωστό ερώτημα αλλά σε λάθος άνθρωπο και λάθος στιγμή. Αυτό θα έπρεπε να είχε τεθεί σε μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Πού βρήκαν τα λεφτά και έκαναν την ζωή που έκαναν ορισμένοι; Αυτό το ερώτημα δεν το δέχομαι από το παλιό σύστημα. 140 εκ. ευρώ χρωστά το ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες και περί τα 300 εκ. ευρώ όλο το πολιτικό σύστημα. Είναι ένα ερώτημα που δεν δικαιούται να το κάνει ένας εκπρόσωπος του παλιού συστήματος. Ο κ. Κρεμαστινός έχει και μια μεγάλη πρωτοτυπία. Έγινε αναπληρωτής καθηγητής  από επίκουρος όταν ήταν υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Αναβαθμίστηκε όταν είχε μια πολιτική θέση. Αναβαθμίστηκαν επαγγελματικά και μέλη της οικογένειας του. Είναι θράσος να θέτουν ηθικά ζητήματα σε ένα νέο οργανισμό όπως είναι το Ποτάμι»!. Θα συμφωνήσουμε οτι πράγματι εκπρόσωποι του παλιού συστήματος δεν δικαιούνται να εκφράζουν τέτοιες απορίες αλλά και ο ίδιος θα πρέπει να απαντήσει στους πολίτες για τους χρηματοδότες γιατί στην Ρόδο απέφυγε να απαντήσει...Μην μας πει οτι δημοσιεύει τη λίστα των εξόδων της κάθε περιοδείας γιατί και εμείς στην περιφέρεια όλο και κατι γνωρίζουμε για το πόσο κοστίζει ένα τέτοιοι ταξίδι...
Απάντησε σε πολλές ερωτήσεις με την άνεση που ε΄χει αποκτήσει απο το φακό. Υπερασπίστηκε την δημοσιογραφική του δουλειά και προσπάθησε να πείσει οτι δεν ανήκε στο μιντιακό σύστημα. Μάλιστα είπε οτι σε ορισμένους κύκλους  ήταν το κόκκινο πανί γιατί ασκούσε κριτική για τις αμυντικές δαπάνες. "Υπήρξαν δημοσιογράφοι που έδωσαν μάχη για την διαφάνεια. Είναι ντροπή που σήμερα όσοι είτε κατηγορούνται είτε βρίσκονται στη φυλακή να έχουν οδηγηθεί από δικαστές και όχι απο τη Βουλή που τους αθώωσε"! Είπε επίσης, οτι δεν στηρίζεται απο το μιντιακό σύστημα. Απεναντίας συναντά συνεχώς καχυποψία!παραδέχτηκε οτι τα συμφέροντα στη χώρα θέλουν αχυράνθρωπους αλλά αυτός δεν είναι. "Στα πενήντα μου θα πουληθώ;". Ξεκαθάρισε οτι ο ίδιος θα παραμείνει στην πολιτική γα οχτώ χρόνια ενω για τις φωτογραφίες με τον Σημίτη είπε οτι υπάρχουν και άλλες με άλλους πολιτικούς οι οποίες όμως είναι καθαρά δημοσιογραφικές φωτογραφίες. Είπε και άλλα χωρίς όμως πολιτικό στίγμα στα μεγάλα και σημαντικά. Τι θα κάνει το Ποτάμι με την υγεία; με την Παιδεία;, με την Δημοκρατία που βρίσκεται στο Απόσπασμα;, τι θα κάνει με την Αποκέντρωση;, τι θα κάνει με τα Εθνικά Θέματα;, τι θα κάνει με το Αιγαίο που συρρικνώνεται απο την συγκυβέρνηση και τους τροινακούς;Καλό το "περιτύλιγμα" αλλά χωρίς πολιτική! Με ποιους θα πάει και ποιους θα έχει απέναντι του; Ποια είναι η ιδεολογία του; Κέντρο, Αριστερά, Δεξιά...Το να λες οτι μαζεύω τους άριστους αυτό απο μόνο του χωρίς πολιτική δεν λέει τίποτα. Θα μπορεί να πει πολλά όταν αποκτήσει πολιτικό περιεχόμενο κάτι που δεν έχει σήμερα.
ΠΗΓΗ: VERENA.GR

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...