Το πλήθος των αναρτήσεων για το ΠΑΣΟΚ στα social media απηχούν την νοσταλγία για τη διακυβέρνηση του - του Κοσμά Σφυρίου

Και όμως ο ελληνικός λαός θεώρησε ως μόνο υπεύθυνο για την οικονομική κρίση το ΠΑ.ΣΟ.Κ, - το τιμώρησε με 4,7% τον Γενάρη του 2015 & με 8,1 % στις εκλογές 2019 - και έδωσε «ασυλία» στη Ν.Δ, η οποία τώρα κυβερνά, πάλι, την χώρα μας.

Η εκλογική βάση του «λεηλατήθηκε», κυρίως από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με άκρατη δημαγωγία και ψεύτικες υποσχέσεις, που έμειναν στα λόγια.

 

Είναι απόλυτα άδικο, να θεωρείται, ακόμη και σήμερα, (από τους παλαιότερους, αλλά και από τη νεότερη γενιά, που δεν τα βίωσε αυτά) μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ υπεύθυνο για κάθε κακό που συνέβη στην Ελλάδα & στον ελληνικό λαό, κατά τη δεκαετία 2010 -'19, κατά την οποία τα οκτώ (8) χρόνια πρωθυπουργοί ήταν ο Α.Σαμαράς και ο Α.Τσίπρας.

 

Θα μου πείτε συνήψε δανειακή σύμβαση, με αντιλαϊκούς όρους του 1ου μνημονίου.

Ναι. Αλλά κ' εκείνοι που είχαν σηκώσει τα αντιμνημονιακά «λάβαρα», εφάρμοσαν τα δικά τους μνημόνια : η Ν.Δ εφάρμοσε το 2ο μνημόνιο, εγκαταλείποντας τα «Ζάπεια»

και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α - που υπόσχετο να «σκίσει» το 2ο μνημόνιο, με ένα άρθρο, σ' ένα νόμο, υπέγραψε και εφάρμοσε το 3ο μνημόνιο, με σκληρότερους όρους.

Όμως, αυτά τα κόμματα δεν «πλήρωσαν τίμημα» για τις μνημονιακές πολιτικές τους...

 

Καθώς περνούν τα χρόνια και βρισκόμαστε σήμερα στην «καρδιά» της πανδημίας, ο ελληνικός λαός εκτιμά - τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε - το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που ίδρυσε και συγκρότησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ, τα εισοδηματικά, τα κοινωνικά και τα εργασιακά δικαιώματα, που απέκτησαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟ.Κ τις οκταετίες 1982 - 1989 και 1994 - 2003. Τότε έκανε πράξη το σλόγκαν «Αλλαγή».

Γι αυτό έχει ψηλή δημοφιλία. Γι' αυτό πολλά απ' όσα αναρτώνται - κατά τους τελευταίους μήνες - στα social media «φέρτε πίσω το ΠΑΣΟΚ» και άλλα παρόμοια, απηχούν τη νοσταλγία εκείνων των οκταετιών.

 

Θα μου πείτε βέβαια, ότι η ψηλή δημοφιλία του Κινήματος, με το σλόγκαν «νέα Αλλαγή», μέχρι σήμερα δεν αποτυπώθηκε σε ψήφους.

Όμως, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό - Κίνημα Αλλαγής έχει βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές «ρίζες» και μέσα στο έδαφος των μεγάλων κοινωνικών και οικονομικών αδιεξόδων, που βιώνουν σήμερα οι έλληνες και οι ελληνίδες, είναι «στο χέρι τους» να μεγαλώσει τόσο, που να «δώσει τους καρπούς» της νέας Αλλαγής, με προοδευτική διακυβέρνηση.

 

Ρόδος 11 / 1 / 2021

 

Κοσμάς Σφυρίου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...