Το ΠΑΣΟΚ Ρόδου τίμησε τη Φώφη Γεννηματά - Π.Χρηστίδης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει και η συμβολή της Φώφης μεγάλη - Παρών και ο δήμαρχος Αθηναίων Χ. Δούκας

Το ΠΑΣΟΚ της Ρόδου θυμάται και τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Αυτό έπραξε σήμερα με εκδήλωση στη μνήμη της σε αίθουσα του Ακταίον με κεντρικό ομιλητή τον Παύλο Χρηστίδη. Το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας που βρίσκεται στη Ρόδο για κοινωνική εκδήλωση.

Ηταν εκεί όλοι που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Γιάννης Μαχαιρίδης, Βασίλης Παπανικόλας, Στάθης Κουσουρνάς, Γιάννης Παρασκευάς, Κοσμάς Σφυρίου, Γιώργος Πόκκιας, Δημήτρης Μοσχογιάννης, Κατερίνα Γαβαλά, Βασίλης Καρνάβας, Ηλίας Μπούκλας, Βασίλης Καυμενάκης, Παναγιώτης Μπουλιέρης, Βάιος Καλοπήτας, Αννα Ζωάννου, Αγάπη Καλομοίρη, Παναγιώτης Κουνάκης και πολλοί άλλοι. Στην ομιλία του ο Παύλος Χρηστίδης, στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματα θυμήθηκε την προσωπική, πολιτική του διαδρομή που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αείμνηστη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, εκανε αναφορά την πολιτική διαδρομή της και τέλος τόνισε τη μεγάλη συμβολή της στην σημερινή ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ. "Το 2015 η Φώφη επανένωσε το ΠΑΣΟΚκαι η συμβολή της στην σημερινή του ανάκαμψη είναι μεγάλη" σημείωσε. Ανεφερε επίσης οτι η Φώφη Γεννηματά είναι το μεγαλύτερο πολιτικό στέλεχος απο τη μεταπολίτευση που δεν έγινε πρωθυπουργός. Σε τόνο συγκινητικό ο κ. Παυλίδης διηγήθηκε πως έμαθε την εισαγωγή της Γεννηματά στο νοσοκομείο, λίγο πριν το τέλος. Όπως είπε "ολα τα στελέχη εκεί την Τρίτη δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα να σπεύσουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Ο ίδιος επρόκειτο να έδινε μια συνέντευξη. Του είπαν οτι "μικρή σημασία είχε εκείνη τη στιγμή η συνέντευξη¨...Πήγε στην Χαριτάλου Τρικούπη όπου κάποια στιγμή επικοινώνησαν με την Φώφη στο νοσοκομείο. Η ίδια ήταν σε ανοιχτή ακρόαση. Τους είπε "να μην μασήσουν" και προσπάθησε να τους δώσει θάρρος και κουράγιο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χαρης Δούκας  μίλησε και αυτός για την γνωριμία του με τη Φώφη. Είπε οτι τον έκανε να νοιώσει οτι ήταν μέλος της οικογένειες της ενώ τόνισε τις μάχες που είχε δώσει ενάντια σε μεγάλα συμφέροντα.

Η εκδήλωση ήταν γεμάτη με συγκίνηση και αγάπη για τη Φώφη που αγαπούσε τη Ρόδο και τη Δωδεκάνησο. Μην ξεχνάμε οτι η τελευταία δημόσια παρουσία της ήταν στη Ρόδο, στο Ροδίνι, δυο ημέρες πριν μπει στο νοσοκομείο. Εκείνη την ημέρα κανένας δεν κατάλαβε το δράμα που ζούσε. Ηταν δυνατή, με ορμή και αισιοδοξία....Ετσι θα την θυμόμαστε

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...