ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ - Κίνημα Αλλαγής είναι Δένδρο, με ρίζες γερές και βαθιές στην κοινωνία, του Κοσμά Σφυρίου

ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ - Κίνημα Αλλαγής ΕΙΝΑΙ ΔΕΝΔΡΟ,

ΜΕ ΡΙΖΕΣ ΓΕΡΕΣ και ΒΑΘΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

——————————————————————————

Το 3ο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ - Κινήματος Αλλαγής τελείωσε και άφησε το πολιτικό αποτύπωμα του.

  • Είχε το προγραμματικό περιεχόμενο του, με την πρωτολογία του νέου προέδρου - το προγραμματικό του πλαίσιο πρόκειται να εμπλουτιστεί και να εξειδικευθεί κατά το επόμενο 4μηνο, με καταληκτική διαδικασία την προγραμματική συνδιάσκεψη.
  • Είχε ενότητα προσώπων και «γραμμής», στην βάση της πολιτικής αυτονομίας.
  • Είχε μεγάλη ανανέωση, σε πρόσωπα, σε ιδέες και σε πολιτικές πρακτικές.
  • Ολοκλήρωσε την οργανωτική συγκρότηση (μετά την εκλογή από τα 180.000 μέλη των δημοτικών και νομαρχιακών επιτροπών) και σε κεντρικό επίπεδο, με την εκλογή της νέας και ριζικά ανανεωμένης κεντρικής επιτροπής.

Μπορεί να χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές και πολλούς δημοσιογράφους : συνέδριο «αναγέννησης» του ΠΑ.ΣΟ.Κ, όμως θα μπορούσαμε, να παρομοιάσουμε το Κίνημα με ΔΕΝΔΡΟ.

Δένδρο, που όταν - το 2010 - βρέθηκε στο περιβάλλον του δημοσιονομικού εκτροχιασμού (στον οποίο οδήγησε η εξάχρονη - αρχές 2004, έως τα τέλη 2009 - διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, με αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ) αψήφησε τον πολιτικό αρμαγεδώνα, που ξέσπασε σε βάρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και έβαλε σε απόλυτη προτεραιότητα, να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας, διακινδυνεύοντας τον πλήρη πολιτικό αφανισμό του κόμματος.

Μέσα στην τότε οικονομική κρίση, οι έλληνες και οι ελληνίδες «γονάτιζαν» κάτω από το βάρος των σκληρών οικονομικών μέτρων, ενώ άκουγαν τις «σειρήνες» της δημαγωγίας (πρώτα του Σαμαρά και όταν αυτός κυβερνούσε, του Τσίπρα κα άλλων). Τότε, θύμωσαν με το ΠΑ.ΣΟ.Κ οι έλληνες πολίτες και 2,5 εματομμύρια ψηφοφόροι του επέλεξαν : - την αποχή από τις εκλογές 1 εκατομμύριο απ' αυτούς και

- 1,5 εκατομμύριο ψήφισαν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

> Έτσι «πετσοκόπηκε» το «Δένδρο» του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

  • Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ έκανε λάθη, για τα οποία θα έπρεπε να «πληρώσει». Όμως είναι άδικο, να του χρεώνονται ΟΛΕΣ οι ευθύνες και αυτές που δεν έχει και τα άλλα κόμματα που εφάρμοσαν μνημόνια, να μένουν στο απυρόβλητο...

 

Όμως, το «Δένδρο» του ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει γερές και βαθιές ρίζες στην κοινωνία !

Στα 7 χρόνια που πέρασαν, από το καλοκαίρι του 2015 (οπότε πρωτοεκλέχθηκε πρόεδρος η Φώφη Γεννηματά), μέχρι το τέλος του 2021, το «Δένδρο» έβγαλε νέους «βλαστούς», νέα «κλαράκια» και «φύλλα» καταπράσινα. Και τώρα, το 2022 :

  • Που οι έλληνες πολίτες γνωρίζουν τις όλο και περισσότερο δυσβάστακτες συνέπειες της διακυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη / Ν.Δ (εξ άλλου την κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου δε μπορούν να την λησμονήσουν ...),
  • Που ψηφίστηκε ο νέος πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, με 270.000 εκλογείς στις κάλπες και εκλέχθηκαν τα νέα συλλογικά όργανα, από την βάση, μέχρι την κορυφή, το «Δένδρο» του ΠΑ.ΣΟ.Κ φουντώνει και αισιοδοξεί για το αύριο.
  • Όλο και περισσότεροι έλληνες και ελληνίδες σπεύδουν «κάτω από την σκιά του»Όλο και περισσότεροι πολίτες αναγνωρίζουν την υπευθυνότητα, με την οποία πολιτεύεται όλα τα χρόνια των κρίσεων : οικονομικής, υγειονομικής και τώρα κρίσης υψηλού πληθωρισμού. Γι' αυτό το θεωρούν εγγυημένη δικλείδα ασφαλείας. Όλο και περισσότεροι γίνονται κοινωνοί και υποστηρικτές της κοινωνικής δικαιοσύνης, που αποπνέει η σοσιαλδημοκρατική πολιτική που διακηρύσσει.

 

Με αυτή την πολιτική διεργασία, που συντελείται μέσα στην κοινωνία, πρέπει τα μηνύματα και οι προγραμματικές θέσεις αυτού του 3ου συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ - Κιν. Αλλαγής να φθάσουν στους πολίτες, σε κάθε οικιστικό και εργασιακό χώρο.

Και αυτό πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα της πολιτικής δράσης, που έχουν να επιτελέσουν - μεθοδικά και με χρονοδιάγραμμα - οι δημοτικές οργανώσεις, οι νομαρχιακές επιτροπές και οι υποψήφιοι βουλευτές.

 

23 / 5 / 2022

 

Κοσμάς Σφυρίου

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...