Το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στηρίζει την Τράπεζα Δωδεκανήσου - Καλεί τους Δωδεκανησίους να συμμετέχουν στην αύξηση κεφαλαίου

Ρόδος: 10-10-2013
Όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει τις εξελίξεις στον Ελληνικό Τραπεζικό χώρο τα τελευταία 2-3 χρόνια. Με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών στην Ελλάδα, σήμερα λειτουργούν 4 μεγάλοι Τραπεζικοί Όμιλοι και μια μικρή Εμπορική Τράπεζα. Η εξέλιξη αυτή δεν φαίνεται να ευνοεί την ανταγωνιστικότητα της αγοράς και ειδικά την πρόσβαση των ιδιωτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις Τραπεζικές Υπηρεσίες.
Στη Δωδεκάνησο έχουμε ένα πρόσθετο παράγοντα που ονομάζεται ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Η Τράπεζα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ δεν ενισχύθηκε ούτε με λεφτά της Τρόικας, ούτε από πακέτα ενίσχυσης ρευστότητας Τραπεζών. Στέκεται με ίδιους πόρους εξυπηρετώντας την τοπική οικονομία.
Στο νέο δύσκολο περιβάλλον η Τράπεζα χρειάζεται κεφαλαιακή ενίσχυση για να σταθεί ανταγωνιστικά και με προοπτική, γι΄αυτό προχωρά από τις 7 ως τις 31 Οκτωβρίου 2013 σε αύξηση του Συνεταιριστικού της Κεφαλαίου.
Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου κρίνουμε την παρουσία της Τράπεζας ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ επιβεβλημένη για τις ανάγκες της τοπικής Οικονομίας και των μικρών νησιών μας. Όλοι μας είμαστε άνθρωποι της αγοράς και μπορούμε να εκτιμήσουμε πόσο έχει βοηθήσει και βοηθά η τοπική Τράπεζα το καθημερινό οικονομικό γίγνεσθαι της περιοχής.
Θεωρούμε ότι η συμμετοχή μας, τόσο ως φυσικά πρόσωπα όσο και των επιχειρήσεων σας, στην προσπάθεια της Τράπεζα, είναι από τα στοιχεία που θα βοηθήσουν την τοπική Οικονομία στις δύσκολες σημερινές συνθήκες.
Η όποια συμμετοχή μας, μικρή ή μεγάλη, στην επικείμενη αύξηση του Συνεταιριστικού της κεφαλαίου, ίσως αποβεί καθοριστική για να διατηρήσουμε ανταγωνιστική μια Τράπεζα δημιούργημα 100% των παραγωγικών τάξεων της Δωδεκανήσου δηλαδή όλων μας.
Γι αυτό τον λόγο στηρίζουμε την προσπάθεια της Τράπεζας Δωδεκανήσου και σας προτρέπουμε όλους σας, στο μέτρο του δυνατού, για αντίστοιχη στήριξη.

ΓΙΑ  ΤΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΟΥ  Π.Τ. ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
                                                       
Ο   Πρόεδρος

Μιχαήλ Σ. Μιχαήλ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...