Το Νοσοκομείο της Ρόδου λειτουργεί με ασφάλεια και επάρκεια - Απάντηση του Διοικητή Βασίλη Παπανικόλα σε δημοσίευμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Είναι κουραστικό και άχαρο να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα κάθε φορά που κάποιοι «αφ΄ υψηλού» κρίνοντες με ψεύδη ή υπερβολές και πρόθεση να παρουσιάζουν την εικόνα που τους βολεύει, για τους στόχους που θέλουν να εξυπηρετήσουν, για το μοναδικό νοσηλευτικό μας ίδρυμα.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν με την ελπίδα να γίνουν κατανοητά δια της επαναλήψεως τα παρακάτω:

1. Την προηγούμενη Δευτέρα 27 Μαΐου μας παρεδώθησαν στις 10 το πρωί, από σφάλμα της προμηθεύτριας εταιρίας, οι ελαστικοί επίδεσμοι, οι οποίοι έπρεπε να μας έχουν παραδοθεί την προηγούμενη Παρασκευή.

Η «έλλειψη» λοιπόν που παρουσιάσθηκε αφορούσε χρονικό ένα δίωρο και το δήθεν «λουκέτο» που μπήκε στα εξωτερικά ιατρεία της Ορθοπεδικής Κλινικής μπορεί να αναζητηθεί μόνο στη σφαίρα της φαντασίας, καλόβουλης ή κακόβουλης, αφού τη συγκεκριμένη ημέρα εξετάσθηκαν στα εξωτερικά Ορθοπεδικά Ιατρεία περί τους 120 ασθενείς !!!

2. Κανένας επιχειρηματίας ή άλλος δεν αγόρασε τότε που αναφέρεται ή στο κοντινό πριν ή μετά διάστημα ελαστικούς επιδέσμους.

Όπως προαναφέρεται το υλικό αυτό όπως και όλα τα υπόλοιπο είναι μέρος των κρατικών προμηθειών.

3. Τα περί «ρεφενέ» δοθέν του προσωπικού, για να αγορασθούν διάφορα είδη, είναι επιεικώς αναληθή και έχουν επανειλημμένα διαψευσθεί. Αν κάποιος έχει τα ονόματα των ενσυνειδήτων και λαμπρών αυτών υπαλλήλων μας, καλό θα ήταν να τα γνωρίσουμε κι εμείς, ώστε να τους απονείμουμε εύφημη μνεία!!

4. Στα απορρυπαντικά, είδη υγιεινής και χαρτί υγείας παρουσιάσθηκε προσωρινή έλλειψη 2 ημερών εξ αιτίας της καθυστέρησης ολοκλήρωσης του σχετικού διαγωνισμού, λόγω ασφαλιστικών μέτρων που είχε ασκήσει ένας από τους συμμετέχοντες. Το ζήτημα έχει ήδη λυθεί από χθες και οι προμήθειες γίνονται κανονικά.

5. Για τον γνωστό μύθο, απότοκο ενός ηθελημένου λαϊκισμού, σύμφωνα με τον οποίο το Νοσοκομείο της Ρόδου συντηρείται από δωρεές και εισφορές ιδιωτών, παραθέτουμε για πολλοστή φορά ότι το 2012,το ύψος της κρατικής επιχορήγησης ήταν 25.263.120 ευρώ, ενώ οι πάσης φύσεως δωρεές σε υλικά (αποτιμώμενες σε χρήματα) ήταν περίπου 46.000 ευρώ .

6. Η Διοίκηση ούτε περί άλλων τυρβάζει, ούτε ασχολείται με τις επικείμενες αλλαγές Διοικητών στα Νοσοκομεία, αλλά με υπερπροσπάθεια και σε αγαστή συνεργασία με όλο το έμψυχο δυναμικό του αγωνίζεται καθημερινά να κρατήσει τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας στα επίπεδα που αρμόζουν στη Ρόδο, στους ανθρώπους της και στους ξένους επισκέπτες της.

Οι αλλαγές στις Διοικήσεις πιθανόν να απασχολούν όσους θέλουν να προκαλούν εντυπώσεις, έστω και ανυπόστατες και στη συνέχεια τις διοχετεύουν σε κυβερνητικά ή κομματικά γραφεία.

Τέλος, επειδή μπορεί να υπάρξει ο ισχυρισμός ότι οι πηγές των «πληροφοριών» προέρχονται και εσωτερικά από το Νοσοκομείο, η Διοίκηση θα προβεί και σε εσωτερική, σύμφωνα με τα νομίμως προβλεπόμενα, έρευνα, ώστε να διακριβωθεί τι επακριβώς λέγονται και πως αυτά μεταφέρονται στη δημόσια συζήτηση.

Το Νοσοκομείο λειτουργεί με ασφάλεια και επάρκεια και αυτό είναι μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

του Γεν. Νοσοκομείου Ρόδου –Κω-Καλύμνου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...