Το νέο λύκειο και η οικονομική κρίση

δελτίο τύπου-Η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου προσπαθεί  συνεχώς να προσεγγίζει όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς του νησιού, από το νηπιαγωγείο έως το Πανεπιστήμιο και ακόμα παραπέρα, παρέχοντας τις υπηρεσίες της στον κάθε ενήλικα που διψά να μάθει και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του.

Η ανταπόκριση και συνεργασία από την εκπαιδευτική κοινότητα είναι μεγάλη και αυτό ενθαρρύνει και ενδυναμώνει τις προσπάθειες της Διεύθυνσης. Με τα ελάχιστα μέσα που διατίθενται, καταβάλλεται προσπάθεια κάλυψης όσο το δυνατόν περισσότερων αιτημάτων, ενώ ιδέες που προτάθηκαν, αφού δουλεύτηκαν ομαδικά, βρήκαν απήχηση και εξελίχθηκαν σε πολύ ωραία project. Σιγά σιγά χτίζονται βάσεις, για τη γεφύρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την τοπική κοινωνία, για να γινόμαστε όλοι κοινωνοί του σπουδαίου και πολύπλευρου έργου που επιτελείται στην Παιδεία.
 
Είναι σημαντικό για τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού να είναι υποστηρικτική σε δράσεις και έργα, γιατί έτσι αντλεί δύναμη να συνεχίσει με όρεξη και την επόμενη σχολική χρονιά. Το τελευταίο μήνα εμπιστεύθηκαν και συνεργάστηκαν με τη Διεύθυνση εκπαιδευτικοί και τοπικοί φορείς, ολοκληρώνοντας τις παρακάτω δράσεις:  

•    Πραγματοποίηση ημερίδας με τίτλο: «Νέο Λύκειο: Πώς επηρεάζονται οι επιλογές σπουδών από την οικονομική κρίση και το νέο εξεταστικό σύστημα;» το Σάββατο 25 Απριλίου στο ξενοδοχείο Sheraton Rhodes Resort με τη συμμετοχή περίπου 350 μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Ομιλητές οι κκ. Κασέρης Νεκτάριος και Ατλάσης Χρήστος και ευγενικοί χορηγοί το φροντιστήριο Πυθαγόρας και το ξενοδοχείο Sheraton Rhodes Resort.
•    Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου με μαθητές του 2ου, 4ου ΓΕλ Ρόδου και του Λυκείου Αρχαγγέλου με αντίστοιχα θέματα ποδηλατοδρόμοι, πάρκο Ροδίνι και αποχετευτικός αγωγός Αρχάγγελος – Βόδι. Οι μαθητές προβληματίστηκαν πάνω σε θέματα της τοπικής κοινωνίας και έδωσαν προτάσεις και λύσεις.
•    Διημερίδα με θέμα: «Ρατσισμός & Βία: Μια βαλίτσα ….δύο Σχολεία» Συνδιοργάνωση Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου, Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ΔΙΟΔΟΣ και τ 2015 στο Γυμνάσιο Κρεμαστής και στην Παρασκευή 8 Μαΐου  στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου. Σκοπός της ήταν η δικτύωση των σχολείων, προσφέροντας τη δυνατότητα στους εφήβους να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις, καθώς και να καταθέσουν προτάσεις για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως ο ρατσισμός και η βία.
•    Διεξαγωγή του 2ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νοτίου Αιγαίου την Κυριακή 3 Μαΐου από το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Ρόδου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Δωδεκανήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου
•    Ημερίδα με τίτλο: «Θύτες ή Θύματα;  Δύσκολες Σχέσεις στο Σχολικό περιβάλλον» το Σάββατο 9 Μαΐου με φοιτητικό σύλλογο του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη συμμετοχή των κυριών Πιπίνου Γεωργία, Κωνστάντζου Μαρία και του κ. Ρουμπίνη Γεώργιο
•    Μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής στα Νηπιαγωγεία Αφάντου και Σγουρού, και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Ρόδου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών και Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου
•    Συμμετοχή με το εκπαιδευτικό παιχνίδι ΕΥΡΩ – ΑΞΙΟΠΟΛΗ στις εκδηλώσεις, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, του 7ου Δημοτικού Σχολείου- Αμαράντειος Σχολή και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου Α.Ε  
•    Ολοκλήρωση 59 εκπαιδευτικών σεμιναρίων ενηλίκων από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου μας.


Μετά από μια δημιουργική χρονιά, ο κ. Στέργος Παρδαλός, αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού, εύχεται σε όλα τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις καλή επιτυχία, ειδικότερα στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου κάθε ευόδωση των προσπαθειών τους, στους γονείς κουράγιο και στους εκπαιδευτικούς δύναμη στη δουλειά τους.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...