Το μικρό φωκάκι στις εγκαταστάσεις της MOm - Monachus monachus στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το νεαρό φωκάκι, μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου, οι κτηνίατροι μας από τον ARION κ. Margies Panagiotis και η βοηθός του κ. Δήμητρα, έκριναν πως λόγω της άσχημης κατάστασης του, ήταν αναγκαία η μεταφορά του στις εγκαταστάσεις της MOm - Monachus monachus στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο - Attica Zoological Park.

Έτσι λοιπόν, σε ελάχιστες ώρες απο τη στιγμή που βρέθηκε το ζωάκι, οργανώθηκε επιχείρηση διακομιδής με τη βοήθεια της Aegean Airlines και το ζώο βρίσκεται ήδη στο Κέντρο περίθαλψης όπου το παρέλαβε ο κ. Παξινός.

Το νεαρό φωκάκι φαίνεται να έχει απογαλακτιστεί πρόσφατα, ενώ ζυγίζει μόλις 17 κιλά, όταν θα επρεπε να ζυγίζει τουλάχιστον τα διπλάσια!

Η μεσογειακή φώκια Monachus monachus είναι προστατευόμενο είδος και σε περίπτωση που εντοπίσουμε κάποιο άτομο τραυματισμένο ή άρρωστο, ενημερώνουμε τις αρμόδιες αρχές και δεν το πλησιάζουμε γιατί μπορεί να δαγκώσει.

Από τη μεριά μας, ως Υδροβιολογικος Σταθμός Ρόδου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν στη διάσωση της μικρής φώκιας και ελπίζουμε να τα καταφέρει ! ! !

Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΡΟΔΟΣ 29-01-2023 ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ, Υποψήφιου βουλευτή ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ...
Γ.Νικητιάδης : Ξεκινάμε τον αγώνα, για τα νησιά μας και την παράταξη Μετά τη σημερινή συνεδρίαση...
Μανώλης Σαββής: Η κοινωνία απαιτεί αλλαγή πορείας και ανατροπή στο δήμο Ρόδου - Λίγες ...
Σάββας  Διακοσταματίου: Ήρθε η ώρα ο δήμος Ρόδου να περάσει σε συνεργατικές διοικήσεις - “...