Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου στη Νίσυρο

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

-MFI SCRIPT 2 FILM WORKSHOPS 2019   Νίσυρος, 24 Ιουνίου – 6 Ιουλίου

-Το ΜΙΚ εγκαινιάζει φέτος εργαστήριο ανάπτυξης ντοκιμαντέρ

- γιατί η πραγματική ζωή ξεπερνά κάθε φαντασία! 

-Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ), μπαίνοντας στην τρίτη δεκαετία της επιτυχημένης πορείας του, διοργανώνει και φέτος το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops, σημαντικά ανανεωμένο αυτή τη φορά. Έχοντας λάβει αιτήσεις από 130 projects και 201 σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς από 38 χώρες, επέλεξε συνολικά 60 συμμετέχοντες με 35 projects, καθώς και 7 εκπαιδευόμενους βοηθούς καθηγητές που θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στην ανάπτυξη σεναρίου και στην καθοδήγηση ομάδας. Ανάμεσά τους θα συμμετάσχουν με υποτροφία περισσότεροι από 20 Έλληνες κινηματογραφιστές με 12 έργα υπό ανάπτυξη.

Φέτος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο. Για τον σκοπό αυτό, το ΜΙΚ υποδέχεται στην Νίσυρο την πολυβραβευμένη αμερικανίδα παραγωγό και συγγραφέα Joslyn Barnes, η οποία στις 30 Ιουνίου θα παρουσιάσει masterclass με θέμα την παραγωγή ντοκιμαντέρ.

Η Joslyn Barnes είναι διευθύντρια και συνιδιοκτήτρια -μαζί με τον Ντάνι Γκλόβερ- της νεοϋορκέζικης εταιρείας παραγωγής Louverture Films www.louverturefilms.com και έχει 43 παραγωγές και κορυφαία βραβεία στο βιογραφικό της: το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 2010 για την παραγωγή της ταινίας του Apichatpong Weerasethakul, UNCLE BOONMEE WHO CAN RECALL HIS PAST LIVES, το πολυβραβευμένο ZAMA της Lucrecia Martel (βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών 2018) και την ταινία της Nadine Labaki CAPERNAUM, υποψήφιας το 2019 για τα βραβεία César, BAFTA και Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Μεταξύ των βραβευμένων παραγωγών ντοκιμαντέρ της συγκαταλέγονται το TROUBLE THE WATER (βραβείο Sundance Grand Jury Prize και υποψηφιότητες για βραβεία Emmy και Όσκαρ 2017) και η παγκόσμια επιτυχία BLACK POWER MIXTAPE 1967-1975 (Sundance Grand Jury prize). Το 2017, η Joslyn Barnes βραβεύτηκε με τα Cinereach Producer Award και Sundance Institute | Amazon Studios Producer Award. Το 2018, κέρδισε το βραβείο Emmy εξαιρετικής δεξιοτεχνίας στην παραγωγή Ντοκιμαντέρ, ενώ το 2018 και 2019 κέρδισε υποψηφιότητες Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους για το STRONG ISLAND του Yance Ford, και HALE COUNTY THIS MORNING, THIS EVENING του RaMell Ross.

 

To MIK χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Creative Europe - MEDIA

Εθνικοί εταίροι του προγράμματος είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμος Νισύρου, ο Δήμος Ρόδου, η ΕΡΤ, και το ΕΚΟΜΕ Α.Ε. – Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...