Το ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου στηρίζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς για άμεσες προσλήψεις, άνοιγμα ΜΕΘ και υγειονομικό υλικό - Αν όχι τώρα πότε;;;;;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜέΡΑ25 ΠΣΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

- Το ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου στηρίζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς για άμεσες προσλήψεις, άνοιγμα ΜΕΘ και υγειονομικό υλικό

Αν όχι τώρα πότε;;;;;

 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του δημοσίου συστήματος υγείας, οι ήρωες όπως όψιμα αρκετοί αναφέρουν, κάνουν έκκληση στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση να μην μείνουν απλώς σε αόριστα λόγια και ευχές, αλλά να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες πράξεις – που προϋποθέτουν πολιτικές αποφάσεις – για πολύ συγκεκριμένα και απτά ζητήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας εδώ και χρόνια λόγω των μνημονιακών περικοπών και τα οποία ειδικά τώρα, με την πανδημία του κορωνοϊού, δεν μπορούν να συνεχίζουν να παραπέμπονται στις καλένδες.

 

Μία εβδομάδα μετά την εξαγγελία σας για 2000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, πόσες έχετε κάνει; Τι περιμένετε;

Στο διάγγελμά σας δεν κάνατε την παραμικρή νύξη για προσλήψεις γιατρών.

 

Συγκεκριμένα η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό ότι από τις 2.000 προσλήψεις που έχουν εξαγγελθεί δεν έχει γίνει ακόμα καμία! Και ότι σε κάθε περίπτωση αυτός ο αριθμός είναι προδήλως ανεπαρκής ούτως ή άλλως και δεν περιλαμβάνει μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή έχει μιλήσει για την ανάγκη πρόσληψης 7.000 μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών άμεσα, καθώς τους χρειάζεται το δημόσιο σύστημα υγείας λόγω της διαχρονικής έλλειψης μονίμου προσωπικού αλλά και ειδικά τούτη την κρίσιμη στιγμή.

 

Είναι δική σας ευθύνη να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα για να θωρακιστεί όσο είναι δυνατόν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

 

Επιπλέον γίνεται λόγος για την ανεπάρκεια ιατροφαρμακευτικού υλικού και την έλλειψη υποδομών, καθώς και των απαραίτητων μέσων προστασίας για τους ίδιους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν αυτή τη μάχη στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ως ΜέΡΑ25 στα 7+1 μέτρα που έχουμε ζητήσει από την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα υπάρχει σχετική πρόβλεψη για κονδύλια που θα κατευθυνθούν τόσο στο ιατροφαρμακευτικό υλικό (συμπεριλαμβανομένων και των όσων απαιτούνται για την ατομική προστασία των γιατρών και νοσηλευτών), όσο και στις αναγκαίες υποδομές που χρειάζεται το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας.

 

Είναι δική σας ευθύνη να προχωρήσετε άμεσα σε μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων με προτεραιότητα την στελέχωση των τμημάτων πρώτης γραμμής ΤΕΠ, ΜΕΘ, ΕΚΑΒ αλλά και των Κ.Υ για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

 

Αναφορικά με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τις απαραίτητες κλίνες, απευθύνουμε για άλλη μια φορά έκκληση συντασσόμενοι πλήρως με τους νοσοκομειακούς γιατρούς όσον αφορά τις αναγκαίες επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, ενώ το αυτό ισχύει και για τους αντιδραστήρες που είναι απαραίτητοι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

 

Κύριε Μητσοτάκη, όπως πολύ σωστά τονίζει η ΟΕΝΓΕ, πέρα από την ατομική ευθύνη, το κράτος και η πολιτεία οφείλουν να δράσουν άμεσα, υπεύθυνα, συντεταγμένα και χωρίς ολιγωρίες.

 

Αυτή τη στιγμή ακούστε τη φωνή των «μαχητών των νοσοκομείων» όπως τους αποκαλέσατε. Αυτών που δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τον «αόρατο» εχθρό, αλλά αναμετρώνται καθημερινά με τις ΟΡΑΤΕΣ, οφθαλμοφανείς, τραγικές ελλείψεις.

Η ευθύνη αυτή βαραίνει αποκλειστικά εσάς και την Κυβέρνηση σας.

 

Ακούστε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα τους. Μην πράξετε αυτό που πράττει καιρό τώρα ο Υπουργός Υγείας σας ο κ. Κικίλιας αγνοώντας τις εκκλήσεις τους, τα αιτήματα και τη φωνή τους συστηματικά. Γιατί σε έναν πόλεμο όπως μας είπατε προχθές στο διάγγελμα σας – αν και διαφωνούμε με τη συγκεκριμένη επιλογή της φρασεολογίας σας – χρειάζονται και στρατιώτες, αλλά και όπλα.

 

Στη μάχη ενάντια στον «αόρατο εχθρό» χρειαζόμαστε:

ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ (μόνιμο προσωπικό), ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ (αναπνευστήρες και κλίνες ΜΕΘ), ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΟΠΛΑ (ατομικά μέσα προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό ώστε να μην βγει εκτός μάχης).

 

Είχαμε επισημάνει τις μεγάλες ελλείψεις στις δημόσιες δομές υγείας στα Δωδεκάνησα και σε όλη την χώρα μας, με σχετικές ερωτήσεις που είχαμε καταθέσει στην Βουλή:

  • 03/10/2019

Εγκληματική ελλιπής λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου στη Ρόδο για τους πολίτες της νότιας Ρόδου.

  • 16/10/2019

Αποκατάσταση στοιχειώδους λειτουργίας Νοσοκομείου Ρόδου

  • 11/10/2019 & 02/12/2019

Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας στην παραμεθόριο και σε ακριτικά νησιά

  • 06/11/2019 & 19/12/2019

Ενίσχυση Δομών Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

  • 12/11/2019 & 15/11/2019  

Σχέδια ιδιωτικοποίησης των δημόσιων Νοσοκομείων

  • 12/11/2019 & 15/11/2019

Κρίσιμης επικινδυνότητας υποστελέχωση του ΕΣΥ

 

Φωνάζαμε για τις απογυμνωμένες υγειονομικά περιοχές της νησιωτικής και της ηπειρωτικής χώρας μας, που καλούνταν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της περίθαλψης και της νοσηλείας τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των χιλιάδων θερινών επισκεπτών. Το υγειονομικό προσωπικό έδινε καθημερινά –άνιση- μάχη με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, προσπαθώντας να περιθάλψει τους ασθενείς.

 

Λέτε ότι μιλάτε πάντα την γλώσσα της αλήθειας.

Γιατί λοιπόν δεν λέτε την αλήθεια;

 

Για την ΠΣΕ Δωδ/σου ο Συντονιστής και υπεύθυνος επικοινωνίας Μπαράκας Αθανάσιος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...