Το λογότυπο του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας παρουσιάζουμε σήμερα, ανήμερα της ιστορικής επετείου της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην μητέρα Ελλάδα, το λογότυπο του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων.

Το νέο μας λογότυπο αποτελείται από δύο ομόκεντρους κύκλους στα χρώματα του μπλε και του γαλάζιου, τα χρώματα του ουρανού και της θάλασσας. Στον εξωτερικό δακτύλιο αναγράφεται η ονομασία του Συλλόγου μας και το έτος ίδρυσης του, ενώ στον εσωτερικό ο χάρτης της Δωδεκανήσου και τρεις συμβολικές μορφές συνθέτουν την εικόνα.

Αντλώντας έμπνευση από την παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας μας, των Δωδεκανήσων, επιλέξαμε με σύνεση τις παρακάτω συμβολικές μορφές:

Βρακοφόρος του Αιγαίου Αρχιπελάγους: Στην αριστερή πλευρά του λογότυπου μας δεσπόζει η μορφή του βρακοφόρου του Αιγαίου, ο οποίος συμβολίζει τον κάθε βρακά των νησιών μας, τους αγώνες και τους κόπους του για τα Δωδεκάνησα μας. Ο "βρακοφόρος του Αιγαίου Αρχιπελάγους" που εδώ και ένα χρόνο περίπου κοσμεί με την παρουσία του την Προεδρική φρουρά, ήταν ''επιβεβλημένο'' να οριστεί ως ένα από τα σύμβολα των Νέων Δωδεκανησίων.

Φορεσιά του Καστελλόριζου: Δεξιά στο λογότυπο μας περήφανη η Καστελλοριζιά γυναίκα. Η φορεσιά του Καστελλόριζου, είναι η νυφική φορεσιά της περιοχής, που τη φορούσαν όλες τις μέρες οι παντρεμένες γυναίκες του νησιού. Αποτελείται από βαμβακερό πουκάμισο με μανίκια, ένα κοντοβράτσι, στη μέση ένα φαρδύ βαμβακερό ζώσμα και από πάνω ένα βαμβακερό ή μάλλινο κοντό ζιπούνι. Στη φορεσιά συμπεριλαμβάνεται ένα μάλλινο σάλι. Η φορεσιά των κοριτσιών συμπληρώνεται με τα σκουλαρίκια, που είχαν τρεις χρυσές λίρες. Η επιλογή μας αυτή συμβολίζει την κάθε κοπέλα, γυναίκα, μάνα στην εσχατιά της ιδιαίτερης πατρίδας μας, και δεν είναι τυχαία. Έχει ιστορικό και συμβολικό χαρακτήρα!

Ιβίσκος: Στο κέντρο, κάτω και ανάμεσα από τις δύο ανθρώπινες μορφές ο ιβίσκος. Στα αρχαία ροδιακά νομίσματα εμφανίζεται με ιδιαίτερα μεγάλη συχνότητα ένα άνθος, το οποίο ταυτοποιείται με ένα είδος ιβίσκου, το οποίο είναι γηγενές στη Ρόδο. Το Ρόδο ήταν σύμβολο της Ρόδου και το πρώτο σύμβολο της Κάσου πολύ πριν την επανάσταση και το Ολοκαύτωμά της. Ο ιβίσκος θεωρείται πλέον ένα πανδωδεκανησιακό σύμβολο και χρησιμοποιήθηκε και στο ειδικό επετειακό νόμισμα που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της 70ης επετείου της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, σύμβολο των κόπων, των μόχθων και των θυσιών των προγόνων μας αλλά και του υψηλού τους πολιτισμού. Σύμβολο ενότητος!

Ευχαριστούμε θερμά την δωδεκανησιακής καταγωγής Αρχιτέκτων Μηχανικό Άννα Χρυσίδη για την αφιλοκερδή εργασία της στη δημιουργία του σήματος μας.

Ελπίζουμε το λογότυπο μας να μας συντροφεύει για πολλά χρόνια στις δράσεις και εκδηλώσεις μας και να μείνει χαραγμένο ως το σήμα των Απανταχού Νέων Δωδεκανησίων. 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...