Το ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα της Υγείας

Δελτίο τύπου-Η Παγκόσμια Μέρα της Υγείας το 2021 βρίσκει το λαό σε κατάσταση χειρότερη από πέρσι, παρά τις τεράστιες σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης , της τεχνικής και των δυνατοτήτων που μπορούσαν ν’ αξιοποιηθούν στην καθοριστική αντιμετώπιση της πανδημίας και της προστασίας της υγείας του.

Σε ολόκληρο το νότιο Αιγαίο δεν υπάρχουν ΜΕΘ για ασθενείς με COVID-19, αλλά στέλλονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Κρήτης, χάνοντας πολύτιμο χρόνο για την αποτελεσματική φροντίδα της υγείας τους. Το ενδεχόμενο να μην δέχονται λόγω πληρότητας αυτά τα νοσοκομεία περιστατικά από τη Ρόδο, είναι αναμενόμενο, με ό,τι κυνδύνους συνεπάγεται για την ίδια τη ζωή των ασθενών αυτή η εξέλιξη.

Αντί να προσλαμβάνονται γιατροί και νοσηλευτές στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας της Ρόδου, για να υπάρχει αποσυμφόρηση και του νοσοκομείου , αποσπώνται από αυτές οι ήδη υπηρετούντες για να καλύψουν τα κενά στο Νοσοκομείο, τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν, παρά τα τεράστια προβλήματα.

Αντί να παρθούν μέτρα για τον άμεσο εμβολιασμό του πληθυσμού, η κυβέρνηση υποτάσσεται στις συμφωνίες της ΕΕ με τα  μονοπωλιακά μεγαθήρια του φαρμάκου.

Αντί το κράτος να εξασφαλίζει σχεδιασμένα και δωρεάν όλα όσα χρειάζονται για την υγεία του λαού, κυριαρχεί παντού η “ατομική ευθύνη” και η δυνατότητα της “τσέπης”.

Αντί το δημόσιο σύστημα υγείας να αναπτύσσεται με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, αυτές περιορίζονται στα όρια της αθλιότητάς του.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους υγειονομικούς, σε όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, τη νεολαία, καλώντας σε ακόμα πιο μαζική οργάνωση της πάλης, χωρίς καθυστέρηση, γιατί η υγεία και η ζωή του λαού δε μπορεί να περιμένουν.

Για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επαρκή, σύγχρονο εξοπλισμό και υποδομές. Για επίταξη των μεγάλων νοσοκομείων και διαγνωστικών αλυσίδων του ιδιωτικού τομέα –χωρίς αποζημίωση- προκειμένου να προστεθούν υποδομές και προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών όλων των ασθενών.

Για την ένταξη όλων των ιδιωτών γιατρών και άλλων υγειονομικών σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την περίθαλψη όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, κυρίως στην ΠΦΥ.

Για διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τη μετάδοση της πανδημίας, ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς, την επιδημιολογική επιτήρηση με συχνά και αξιόπιστα τεστ με ευθύνη εκπαιδευμένων υγειονομικών και σε αντιπαράθεση με τη λογική της “αυτοδιάγνωσης” με τα ατομικά τεστ που προωθεί η κυβέρνηση.

Την εξασφάλιση όλων των μέσων θεραπείας και φαρμάκων, όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να δοθεί σήμερα, τώρα, ενταγμένος στην προοπτική ανάπτυξης ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας - Πρόνοιας - Φαρμάκου, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, που θα αντιστοιχεί με τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...