Το ΚΙΝΑΛ Δωδεκανήσου για τις κινητοποιήσεις μαθητών και γονιών

Νομαρχιακή Επιτροπή νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου

- Στις ειρηνικές κινητοποιήσεις μαθητών και γονιών, η κυβέρνηση απαντά παραδίδοντας μαθήματα αυταρχισμού, βίας και αλαζονείας.

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας των παιδιών.

 

Συνεχίζουν οι μαθητές τον αγώνα τους, με αιτήματα που από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας κρίνονται απολύτως δίκαια. Οι μαθητές της χώρας ζητούν να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας τους, στο φυσικό τους χώρο, τα σχολεία.

Την Παρασκευή γίναμε μάρτυρες πρακτικών που ανήκουν στο θλιβερό παρελθόν της «δεξιάς» και της αστυνομοκρατίας. Η χρήση χημικών και βίας δεν είχε καμιά θέση σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση διαλέγει το δρόμο της σύγκρουσης, βάζοντας απέναντι της (αντί να σταθεί δίπλα της) το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, τους μαθητές, παραδίδοντας μαθήματα αυταρχισμού, βίας και αλαζονείας.

Εξυπακούεται ότι επεισόδια που υποκινούνται με τραμπούκους μασκοφόρους, που ουδεμία σχέση έχουν με το χώρο της παιδείας, είναι καταδικαστέα. Σε καμιά περίπτωση όμως, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει πρόφαση επίθεσης των οργάνων της δημόσιας τάξης σε παιδιά και γονείς. Η επίδειξη πυγμής απέναντι στη νέα γενιά μόνο αδυναμία προδίδει. Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και ασφαλή και αυτό δεν επιτυγχάνεται με απειλές και τιμωρίες.

Το γεγονός είναι ότι, μαθητές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν για άλλη μια φορά ειρηνικά, ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τα αυτονόητα «στην εποχή του Covid-19»:

  1. Μείωση μαθητών ανά τάξη.
  2. Προσλήψεις εκπαιδευτικών.
  3. Αύξηση προσωπικού καθαριότητας.

Επιπλέον, μετά από τις αδιανόητες επιλογές τη κυβέρνησης στον τρόπο αντιμετώπισης των καταλήψεων, τίθεται από την εκπαιδευτική κοινότητα και το θέμα κατάργησης της υπουργικής απόφασης που προβλέπει την απαγόρευση της συμμετοχής στην εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία, όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και την τιμωρία τους με την προσμέτρηση απουσιών.

 

Η πάγια θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι αταλάντευτη:

  1. 15 μαθητές ανά τάξη.
  2. Ιεράρχηση και μείωση διδακτέας ύλης.
  3. Άμεση πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών.
  4. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

Σε ότι αφορά στις καταλήψεις των μαθητών, αυτές πρέπει να αντιμετωπίζονται με διάλογο και πειθώ και όχι να χλευάζονται από την κυβέρνηση στα τηλεπαράθυρα.

 

Άμεσα όλα τα σχολεία πρέπει να επαναλειτουργήσουν και να γίνει διάλογος μαθητών- εκπαιδευτικών και Κυβέρνησης για την εξεύρεση λύσης.

Η κυβέρνηση οφείλει να καταδικάσει τα γεγονότα και να πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια σ’ αυτές τις άθλιες πρακτικές της αστυνομικής απρόκλητης βίας. Να πάρει πρωτοβουλίες για διάλογο, ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε αποδείξει ότι η Παιδεία είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας,  ακρογωνιαίος λίθος για την οικοδόμηση μιας νέας, σύγχρονης, δημοκρατικής Ελλάδας. Μιας Ελλάδας των ίσων ευκαιριών, της ισονομίας, της προόδου και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...